SNP: Riješili smo jedan od prioriteta zbog kojeg smo ušli u vladu, a to je Temeljni ugovor

"Rušenje ove Vlade značilo bi rušenje evropskog puta Crne Gore"

10114 pregleda 34 komentar(a)
Foto: Miloš Rudović
Foto: Miloš Rudović

Socijalistička narodna partija (SNP) riješila je jedan od prioriteta zbog kojeg je ušla u 43. Vladu, a to je Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC), saopšteno je iz te partije nakon sjednice Predsjedništva u Podgorici.

"SNP nastavlja dalje, jer evropska agenda ne može da čeka", dodaje se u saopštenju ove partije.

Navode da je SNP spreman da nastavi parlamentarni dijalog o svim pitanjima koja čekaju.

"Ova 43. vlada je i nastala kako bi se realizovala evropska agenda i SNP je spremna da tome da svoj puni doprinos. Rušenje ove Vlade značilo bi rušenje evropskog puta Crne Gore. Čeka nas izbor Sudskog savjeta, čeka nas Ustavni sud, Tužilaštvo, VDT. Čekaju nas završna mjerila za poglavlja 23. i 24. Crna Gora treba da bude dio velike evropske porodice naroda", kažu iz SNP-a.

Kako su istakli spremni su za svaki dijalog koji bi doveo do širokog društvenog konsenzusa o svim pitanjima.

"Još jednom podvlačimo ono što smo i potvrdili do sada - uskostranački i politički interesi nikada nam nisu bili na prvom mjestu. SNP je ozbiljna i organizovana partija, spremna da da svoj puni doprinos rešavanju svih problema a sve u korist građana Crne Gore. Na kraju, očekujemo od svih političkih subjekata da se odnesu odgovorno prema onome što su naši prioriteti i obaveze iz EU agende", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: