Demos: Marković pokušava zamaskirati unutrašnji sukob u DPS-u

"Markovićeve ponude ćemo smatrati za neozbiljno zamajavanje javnosti, ali, ponavljamo, nespretno maskiranje sve većeg sukoba unutar DPS-a"
23 komentar(a)
Vladislav Dajković, Foto: Demos
Vladislav Dajković, Foto: Demos
Ažurirano: 09.10.2017. 16:45h

Izjavom da ''opozicija neće dobiti datum izbora'', premijer Marković je demantovao sopstvenu želju od prije desetak dana da sa opozicijom, ipak, započne pregovore o rješavanju političke krize u Crnoj Gori, ocijenio je Vladislav Dajković, člaan Glavnog odbora Demosa.

"No, ono što je posebno indikativno jeste činjenica da Marković sa svojim partijski-neusaglašenim nadgornjavanjem na temu vanrednih izbora, umjesto ozbiljne državne inicijative, zapravo samo pokušava zamaskirati unutrašnji sukob DPS-a, koji se sve više i više zaoštrava. Stoga, ovaj jalov pokušaj vođenja tkz. ping-pong politike samo predstavlja želju da na opoziciju svali odgovornost čak i njihovog unutarstranačkog sukoba, na relaciji Vlada – partija, odnosno na relaciji Đukanović – Marković", kazao je Dajković.

On je dalje naveo da premijer Marković zajedno sa DPS-om, očigledno ne bi ni znao za preporuke OEBS-a o mijenjanju izbornog zakonodavstva, da mu tu sugestiju nije naložio nedavno šef Evropske deleagacije u Podgorici, gospodin Aivo Orav.

"Ta sugestija, ili naredba, predstavlja eklatantan primjer pritiska međunarodne zajednice na vladajući režim, a koji je, bez ikakve dileme, proizvod višemjesečnog bojkota opozicije", ističe Dajković.

On je u nastavku kazao da će Demos ostati na ranije proklamovanim pozicijama: nastavku politike bojkota, kao jedinog kohezionog faktora opozicije, sve do ispunjenja poznatih uslova: novi izbori, uslovi i termin za njihovo održavanje.

"Do tada, Markovićeve ponude ćemo smatrati za neozbiljno zamajavanje javnosti, ali, ponavljamo, nespretno maskiranje sve većeg sukoba unutar DPS-a. Jer, ako premijer Marković ne uspijeva da svoje izjave usaglasi sa samim sobom, kako li će tek sa svojim, po svemu sudeći novim političkim protivnikom – Milom Đukanovićem?", zaključio je Dajković.

Bonus video: