Si Đinping čestitao Đukanoviću Dan državnosti: Pridajem veliki značaj razvoju odnosa Kine i Crne Gore

"Posljednjih godina, prijateljski i kooperativni odnosi između Kine i Crne Gore razvijaju se nesmetano i stabilno. Što pokazuje naše produbljeno međusobno povjerenje u bilateralne političke veze i široka saradnja u različitim oblastima, što je rezultiralo konkretnim benefitima za naše narode"

1735 pregleda 1 komentar(a)
Si Đinping, Foto: REUTERS
Si Đinping, Foto: REUTERS

Pridajem veliki značaj razvoju odnosa Kine i Crne Gore i spreman sam da zajedno sa Vama radim na učvršćivanju tradicionalnog prijateljstva između naših zemalja i novoj etapi naših bilateralnih odnosa, poručio je predsjednik Kine Si Đinping u čestitki koju je povodom Dana državnosti Crne Gore uputio predsjedniku Milu Đukanoviću.

"U ime Vlade Narodne Republike Kine i kineskog naroda, upućujem srdačne čestitke i najbolje želje Vama i prijateljskom crnogorskom narodu", istakao je Si Đinping, a navodi se u saopštenju Službe za informisanje Predsjednika Crne Gore.

Kako je rekao "posljednjih godina, prijateljski i kooperativni odnosi između Kine i Crne Gore razvijaju se nesmetano i stabilno".

"Što pokazuje naše produbljeno međusobno povjerenje u bilateralne političke veze i široka saradnja u različitim oblastima, što je rezultiralo konkretnim benefitima za naše narode. Želim vašoj zemlji mir i prosperitet, a vašem narodu zdravlje i sreću", zaključio je Si Đinping.

Bonus video: