Milačić: U Crnoj Gori su probuđene sjenke politika otvorenog fašizma, uvijenog u forme nacionalizma...

"Trinaesti jul, kao iskra slobode u crnogorskoj istoriji podsjeća nas na dan kad je Crna Gora pobijedila u borbi naroda nad viševjekovnim okupatorom i na Berlinskom kongresu 1878. godine ušla u svijet međunarodno priznatih evropskih država"

6064 pregleda 8 komentar(a)
Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Milačić, Foto: Prava Crna Gora

Danas smo dužni da se više nego ikada borimo za tekovine 13. jula, u trenutku kada su u Crnoj Gori probuđene sjenke politika otvorenog fašizma, uvijenog u forme nacionalizma koje ne nose dobro ni Crnoj Gori, ni njenim građanima, i da nastavimo borbu koju su najponosnije poveli pa dobili naši preci, do konačnog trijumfa nad svim ideologijama koje dijele i uznemiravaju bratski mir i slogu u pomirenoj i prosperitetnoj Crnoj Gori, saoopštio je predsjednik Prave Crne Gore, Marko Milačić.

On je kako je saopšteno iz Prave Crne Gore čestitao Dan državnosti 13. jul.

"Trinaesti jul, kao iskra slobode u crnogorskoj istoriji podsjeća nas na dan kad je Crna Gora pobijedila u borbi naroda nad viševjekovnim okupatorom i na Berlinskom kongresu 1878. godine ušla u svijet međunarodno priznatih evropskih država. Takođe, Trinaesti jul podsjeća nas na početak opštenarodnog antifašističkog ustanka kojim je započeta borba protiv društveno-političke kuge prethodnog vijeka, fašizma, koja je odnijela milione brutalno ugašenih života", poručio je Milačić.

Bonus video: