Evropa sad: Podržavamo potpisivanje Temeljnog ugovora, ali i skraćenje mandata aktuelnoj vladi

"Jedini izlaz iz političke krize u koju nas je uvukao ovaj neuspjeli politički eksperiment koji je potpuno poništio tekovine 30. avgusta, vidimo u novim izborima"

28806 pregleda 63 komentar(a)
Foto: Evropa sad
Foto: Evropa sad

Pokret Evropa sad saopštio je da je podržao skraćenje mandata aktuelnoj manjinskoj Vladi.

"Jer se pokazala kao nekompetentna da vodi zemlju kroz ekonomske izazove sa kojima se svijet suočava, kao i da ostvari očekivanja građana o prosječnoj zaradi od 1.000 eura, minimalnoj penziji od 450 eura i punoj zaposlenosti, do kraja naredne godine", dodaje se u saopštenju ovopg pokreta.

Kako su naveli "dodatni razlog je očigledno lošija turistička sezona".

"Osim toga, aktuelna Vlada nema podršku građana, usporila je reforme i nema potrebnu stabilnost, niti parlamentarnu većinu, da deblokira pravosuđe i snažnije iskorači na putu ka Evrospkoj uniji", piše u saopštenju..

Pokret Evropa sad navodi da "podržava potpisivanje Temeljnog ugovora".

"Čime bi bila uspostavljena pravna jednakost među vjerskim zajednicama. A bojazan da bi se padom Vlade dovelo u pitanje potpisivanje Temeljnog ugovora smatramo neosnovanim. Trenutna Vlada, ukoliko to želi, može odmah potpisati ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom, završavajući proces koji je počela prethodna Vlada, a koju je sadašnji premijer srušio nakon sto je utvrdila Temeljni ugovor na sjednici 26. januara", ocjenjuje se u saopštenju.

Zbog toga, kako kažu, "jedini izlaz iz političke krize u koju nas je uvukao ovaj neuspjeli politički eksperiment koji je potpuno poništio tekovine 30. avgusta, vide u novim izborima".

"I formiranju stabilne parlamentarne većine koja bi ispunila sva legitimna očekivanja građana, uključujući bolji standard, vladavinu prava i opipljive EU integracije", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: