DPS Nikšić: Peković odgovoran za incidente, militantni kleronacionalisti imali su asistenciju policije

"Očekujemo izvještaje o tome da li su procesuirani članovi vjerskih paramilitarnih grupa Tvrdoš i Zavjetnici koji su predvodili izgrednike o čemu, takođe postoje brojni snimljeni dokazi"

18952 pregleda 18 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Nikšić saopštio je danas da je načelnik nikšićkog CB (Centar bezbjednosti), Dragoljub Peković, direktno odgovoran za incidente koji su se juče dogodili u Nikšiću nakon proslave Dana državnosti.

"Militantni kleronacionalisti, sa jasnim obilježjima i namjerama, imali su nažalost asistenciju policije kako bi izveli svoj jučerašnji naum. O tome nedvosmisleno svjedoče i snimci koji su preplavili društvene mreže, a na kojima se jasno vidi kako pripadnici Uprave policije propuštaju provokatore čime su direktno omogućili izazivanja sukoba. Zbog svega navedenog, tražimo hitnu smjenu Pekovića, te očekujemo izvještaje o tome da li su procesuirani članovi vjerskih paramilitarnih grupa Tvrdoš i Zavjetnici koji su predvodili izgrednike o čemu, takođe postoje brojni snimljeni dokazi", piše u saopštenju DPS Nikšić.

Oni su dodali da od ovih zahtjeva neće odustati, baš kao što kako kažu ne odustaju od odbrane građanske, multinacionalne, antifašističke i evropske Crne Gore.

Policija je u Nikšiću juče upotrijebila suzavac kako bi spriječila sukob dvije grupe građana, koje su se okupile da obilježe 13. jul, Dan državnosti.

"Vijestima" je rečeno da su uhapšene dvije osobe.

U jednom trenutku u centru grada došlo je i do sukoba policije i građana.

Građani su bacali flaše, stolice...a policija je upotrijebila suzavac i biber sprej, javio je reporter "Vijesti".

Uprava policije je sinoć saopštila da je jedan njen službenik zadobio teže tjelesne povrede, a da je više njih povrijeđeno tokom incidenta u Nikšiću.

U saopštenju su naveli da je do napada na policijske službenike došlo "od strane grupe osoba koja je bila okupljena na Trgu Slobode, i da je vrijeđala pripadnike policije i u njihovom pravcu bacala predmete kojima se mogu nanijeti povrede (staklene flaše, kamenice, stolice, drvene predmete, i sl.)"

Bonus video: