SD Nikšić: Sramno je što URA izjednačava patriote i ekstremističke grupe sa kojima se njihov premijer grli

"Oni su iz onoga narativa koji se pod punom ratnom opremom, obezbijeđen i reklasiran, boravio u cetinjskom manastiru 5. septembra, dok ste vi satirali građane. To su oni koji, otkad je Crna Gora pod vašom sramnom vlašću, zaštićeni su kao bijeli medvjedi, ali ste zato Crnogorce za dvije godine nagutali suzavca koliko se nisu nadali za čitav život"

7319 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Foto: Socijaldemokrate Crne Gore

Građanski pokret URA nastavlja sa sramnim narativom izjednačavanja patriota - koji su došli na proslavu 13. jula, a bili zasuti suzavcem - i ekstremističkih grupa, saopštile su Socijaldemokrate (SD) Nikšića.

"Dan nakon sramnog ponašanja policije koju predvodi ministar URA, a koja je na skup 13. jula propustila ekstremističke grupe, javlja se... URA. Ne da se izvini i ne da kaže kako je skandalozno ponašanje policije, nego da nam drži slovo kako se 'nacionalističke vođe' nijesu lijepo igrale, ne precizirajući koje nacionalističke vođe", dodaju iz SD.

Oni su reagovali nakon što su iz nikšićke URE poručili da su "neredi na Dan državnosti potvrda sunovrata u koji nas vode ekstremne nacionalističke vođe i narativi".

"Nacionalističke vođe, kako ih nazivate, koje je policija pod vašim rukovodstvom sramno propustila na skup, iz onih su redova koje vi podržavate! To su vaši drugari. Nacionalističke vođe su ta druga polovina pomirenja o kojem vi prazno tlapite evo dvije godine. Oni su iz onoga narativa koji se pod punom ratnom opremom, obezbijeđen i reklasiran, boravio u cetinjskom manastiru 5. septembra, dok ste vi satirali građane. Oni su ti sa kojima se grli i pije vaš premijer kad god ih sretne. To su oni koji, otkad je Crna Gora pod vašom sramnom vlašću, zaštićeni su kao bijeli medvjedi, ali ste zato Crnogorce za dvije godine nagutali suzavca koliko se nisu nadali za čitav život", kažu iz SD.

Poručuju da je "bolje da su sopstvenog ministra policije pitali čime se bavio juče".

"Jer, obezbjeđivanjem skupa proslave Dana državnosti sigurno, o namjerno - nije", kažu iz SD.

Dodaju da su iz GP URA "odlučili da sve maltretiraju i provociraju bezobraznim saopštenjima".

"Za koja ste, u svojoj političkoj ograničenosti, mislili da će vas 'oprati'. A zapravo koristite isti onaj metod koji koriste i prefrigani prevaranti -bolje da naklapamo, nego da ćutimo i izgledamo krivi. A mi vam kažemo - ćutite i pokrijte se ušima. Jer to na što ste vi doveli ovu državu, ne možete oprati do kraja svoji političkih karijera, a ne jednim ispraznim saopštenjem", zaključuje SD.

Bonus video: