SNP povodom dešavanja u Nikšiću: Imamo samo jednu zajedničku kuću, u kojoj svi treba slobodno da živimo

"SNP osuđuje i napad na kamermana RTV Nikšić i prijetnje upućene novinaru 'Pobjede' i apeluje da se ništa slično više nikad ne dogodi nijednom posleniku javne riječi u Crnoj Gori. Jer napad na medije i novinare udar je na same temelje demokratije"

13257 pregleda 8 komentar(a)
Foto: snp.co.me
Foto: snp.co.me

Socijalistička narodna partija (SNP) pozvala je nadležne državne institucije da što prije identifikuju i procesuiraju vinovnike jučerašnjih incidenata i nemilih scena u Nikšiću.

U saopštenju dostavljenom medijima, takođe, pozivaju Ministarstvo unutrašnjih poslova "da utvrdi da li je u postupcima pripadnika nikšićke policije bilo eventualnih propusta i da, u skladu sa tim, sankcioniše one koji su iste dozvolili ili napravili".

"Imamo samo jednu zajedničku kuću, u kojoj svi treba da živimo slobodno, da se poštujemo i uvažavamo kao prijatelji, braća i kumovi, što je viševjekovna tradicija Crne Gore. Radimo zajedno za dobrobit i napredak svih nas i naše države i trudimo se da našoj djeci ostavimo bolje društvo i šansu za prosperitetniju i svjetliju budućnost", piše u saopštenu SNP-a.

Dodaju da SNP osuđuje i napad na kamermana RTV Nikšić i prijetnje upućene novinaru "Pobjede" i apeluje da se ništa slično više nikad ne dogodi nijednom posleniku javne riječi u Crnoj Gori".

"Jer napad na medije i novinare udar je na same temelje demokratije", kažu iz SNP-a. Iz ove partije "sa žaljenjem konstatuju da ni 13. jul, najveći državni praznik i dan koji bi trebalo da nas sve okuplja i objedinjava u ljubavi i ponosu prema zemlji u kojoj živimo, nije mogao proći bez tužnih dešavanja koja su rezultirala opštom tučom, napadima na policiju i povredama brojnih učesnika jučerašnjih skupova".

"SNP apeluje na građane Nikšića i cijele Crne Gore da smirimo tenzije i strasti i da prevaziđemo podjele i nesporazume koji su nam već toliko štete nanijeli. Pozivamo sve građane da se uzdrže od učešća u događajima koji samo bacaju mrlju i ljagu na ponosno lice naše zemlje", zaključuje SNP u saopštenju.

Bonus video: