Eraković pozvao Adžića: Upoznajte javnost kako je došlo do dosluha policije i paravjerskih militantnih organizacija

"Sada se ne možete skloniti, kao onda kada se glasalo o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti"

11566 pregleda 35 komentar(a)
Eraković, Foto: Boris Pejović
Eraković, Foto: Boris Pejović

Potpredsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Jevto Eraković obratio se ministru unutrašnjih poslova Filipu Adžiću nakon, kako je naveo, "jučerašnjih isceniranih i očigledno ranije pripremljenih dešavanja u Nikšiću".

"Obraćam vam se zahtjevom da hitno upoznate crnogorsku javnost ko je u komandnoj odgovornosti MUP Crne Gore i policije dozvolio, da se uz asistenciju policije, propuste i sprovedu pripadnici paravjerskih militantnih organizacija do Trga slobode u Nikšiću, gdje su se nalazili građani koji su mirno i uz pjesmu proslavljali Dan državnosti Crne Gore i slavili antifašističke vrijednosti", kaže Eraković, a navodi se u saopštenju DPS.

Eraković je dodao da za Adžića "očigledno nije bila dovoljno upozoravajuća sramna akcija trovanja i ugnjetavanja građana Crne Gore u njegovom rodnom Cetinju 5. septembra 2021."

"Sada se ne možete skloniti, kao onda kada se glasalo o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti. Ne možete pobjeći od obaveze da javnost sazna kako je došlo do očiglednog dosluha policije i paravjerskih militantnih organizacija. Nema bježanja, jer je bjelodano. Sada treba da vidimo ko je odgovoran. Dok ne objavite ko je dozvolio i naredio da pripadnici paravjerskih militantnih organizacija sa obilježjima druge države budu organizovano sprovedeni na nikšićki Trg slobode jasno je da ste Vi najodgovorniji za sve što se dogodilo u mom rodnom gradu", zaključio je Eraković.

Bonus video: