DPS Tuzi: Opština Tuzi se ponovo nije udostojila da obilježi i čestita 13. jul

"Očigledno da ovakav postupak pojedinih političkih subjekata koji vrše vlast na lokalnom nivou ima za cilj da ne poštujući državne praznike ubiraju sitne političke poene", navodi se u saopštenju

12286 pregleda 34 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DSP) Tuzi saopštili su da se lokalna vlast u Tuzima već treću godinu zaredom nije udostojila da na bilo koji način obilježi ili u najmanju ruku čestita 13. jul svim građankama i građanima.

"Državni praznik koji predstavlja jedan od najznačajnijih praznika građanske, multietničke i antifašističke Crne Gore. Ovim postupkom se direktno udara na temelje Crne Gore a i Opštine Tuzi", smatraju iz te partije.

Oni su se zapitali da li se na taj način šalje poruka da Tuzi ne pripadaju Crnoj Gori i da građani te opštine ne treba da slave državne praznike.

"Sigurni smo da većinski dio stanovništva ne misli tako, jer su oni ti koji su uvijek baštinili slobodarske ideje i uvijek bili na braniku odbrane univerzalnih vrijednosti na kojim Crna Gora počiva. Očigledno da ovakav postupak pojedinih političkih subjekata koji vrše vlast na lokalnom nivou ima za cilj da ne poštujući državne praznike ubiraju sitne političke poene", navodi se u saopštenju.

Ističu i da im je žao one političke subjekte koji misle drugačije, a čine lokalnu većinu, te što im je "zarad sitnog dijela kolača koji im je pripao, oduzeto pravo na slobodu izražavanja".

"Ipak mi kao što je to bio slučaj uvijek do sada, uvjeravamo sve građane naše opštine da ćemo kao državotvorna partija uvijek čvrsto braniti građanske i evropske vrijednosti. Nažalost i ovog puta će se lokalna vlast poistovijetiti sa prvom šubarom Nikšića, te se na taj način solidarisati i stati rame uz rame sa negatorima antifašističkih i multietničkih vrijednosti", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: