Demokrate: Abazović i Joković smijenili direktora OŠ u Rožajama jer im je "mirisao na Demokrate"

"T ih ne sprečava da, šireći pritom lažne pomiriteljske i poruke poziva na dijalog, nastave sa revanšizmom prema onima koji im se makar učine da su bliski Demokratama", saopšteno je iz te partije

13162 pregleda 44 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora tvrdi da su premijer Dritan Abazović i potpredsjednik Vlade Vladimir Joković odlučili da "eliminišu" profesora istorije Senada Tahirovića sa mjesta direktora OŠ “25. maj” u Rožajama, samo zato što im je "po riječima jednog njihovog kolega i poslušnika iz MUP-a mirisao na Demokrate".

"I koliko god bilo neobično, imajući u vidu trenutnu havariju u kojoj se nalazi drugi propali projekat Dritana Abazovića, zvani 43. Vlada Crne Gore, to ih ne sprečava da, šireći pritom lažne pomiriteljske i poruke poziva na dijalog, nastave sa revanšizmom prema onima koji im se makar učine da su bliski Demokratama", saopštili su oni.

Dodaju i da nakon visine i dubine i širine koja je "obezbijeđena za one koji su ih nazivali čaj od nane i “vjerovali im da neće izdati”, nelegitimna 43. Vlada kojoj je kraj skoro odsviran i pored svega nastavlja da vrši odabir podobnih i nepodobnih po njenom ukusu".

Ističu da se diskriminacija, antidemokratija, antievropejstvo i anticivilizacijsko ponašanje – sve u jednom zove pozivanje na evropske standarde i na vrijednosti Evropske unije, "a u istoj rečenici narediti nekome da se čovjek smijeni zato što mu se ne dopada njegova boja očiju ili pretpostavljena politička pripadnost".

"Poručujemo Abazoviću da će njegova ostavka biti ljekovita za sve, jer ovo što radi iz čiste zavisti i mržnje prema Demokratama, a u čemu ga SNP i Mijomir Vojinović slijedi u stopu i izvršava naloge, nije radio svojevremeno ni DPS, a daleko od toga da se trodecenijski režim prema Demokratskoj Crnoj Gori i njenim funckionerima i članovima odnosio na korektan način", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: