MO: Pejović dodijeljena SACEUR Recognition Award

Na svečanosti upriličenoj povodom dodjele, nagrade je uručio zamjenik Komandanta savezničkih snaga za Evropu, Tim Radford

1997 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Ministarstvo odbrane
Foto: Ministarstvo odbrane

Savjetnici za pitanja rodne perspektive u Vrhovnom štabu Savezničke komande za operacije, Sanji Pejović, dodijeljena je prestižna nagrada Komandanta savezničkih snaga u Evropi, pod nazivom SACEUR Recognition Award.

Iz Ministarstva odbrane saopšteno je da se nagrada dodjeljuje vojnim i civilnim licima koja su se tokom rada u komandama NATO-a posebno istakla zalaganjem, radom i ostvarenim rezultatima.

Na svečanosti upriličenoj povodom dodjele, nagrade je uručio zamjenik Komandanta savezničkih snaga za Evropu, Tim Radford.

Iz Ministarstva su naveli da je dodjeli nagrade prisustvovao nacionalni predstavnik Vojske Crne Gore u Savezničkoj komandi za operacije, Miodrag Vuksanović.

"Tokom četvorogodišnjeg mandata Pejović je bila zadužena za integraciju i implementaciju politika rodne perspektive u NATO komandnoj strukturi, s fokusom na procesima planiranja obuka, vježbi, operacija i misija", kaže se u saopštenju.

Bonus video: