Premijerski sat 20. jula: Šehović pita o ostavci, Knežević šta ćemo sad?

Šef kluba poslanika Pokreta za promjene (PZP) Branko Radulović je ranije pitao premijera kako će Vlada nastaviti investicioni ciklus i reforme koje su od značaja po budućnost države

15109 pregleda 16 komentar(a)
I šta ćemo sad: Kriza vlasti pred poslanicima, Foto: BORIS PEJOVIC
I šta ćemo sad: Kriza vlasti pred poslanicima, Foto: BORIS PEJOVIC

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Damir Šehović od premijera Crne Gore Dritana Abazovića očekuje odgovor da li će, nakon što je izgubio podršku parlamentarne većine koja ga je izabrala, podnijeti ostavku.

Abazović će na pitanja poslaničkih klubova odgovarati 20. jula u Skupštini u okviru premijerskog sata, objavila je Skupština na sajtu.

Predsjednika kluba albanskih poslanika Genci Nimanbegua zanima dokle se stiglo sa primjenom Zakona o otklanjanju posljedica oduzimanja imovine u uvali Valdanos, koji je, na njegovu inicijativu, usvojen 2021. godine.

”Koliki je broj podnijetih zahtjeva o povraćaju imovine, a koliko je od tih zahtjeva uspješno realizovano? Zbog čega se ne poštuje zakonski određen rok o rješavanju podnijetih zahtjeva i zbog čega zaštitnik imovinsko-pravnih interesa Crne Gore odugovlači proceduru podnijetim žalbama kada za to ne postoji niti jedan zakonom propisani razlog. Kakva je sudbina zaključka koji sam Vam uputio 11. maja 2022. godine? “, pitao je Nimanbegu.

Do sada su pitanja za premijera dostavili poslanici iz njegove partije - GP URA i Socijalističke narodne partije, koja ga podržava, tražeći odgovore na pitanja o tome šta će preduzeti da ubrza evropski put Crne Gore i iznijeti svoju verziju objašnjenja o tome - ko stvara prepreke tom cilju.

Prvo pitanje za premijera je dostavio predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) i predstavnik Kluba poslanika Demokratskog fronta Milan Knežević, koji je nakon što su Demokratska partija socijalista (DPS) i Socijaldemokratska partija (SDP) javno objavile da uskraćuju podršku Vladi, zatražio odgovor na pitanje: “I, što ćemo sad?”.

Knežević nije obrazložio pitanje koje je postavljeno u okviru premijerskog sata.

Šef kluba poslanika Pokreta za promjene (PZP) Branko Radulović je ranije pitao premijera kako će Vlada nastaviti investicioni ciklus i reforme koje su od značaja po budućnost države.

Bonus video: