Nela Savković Vukčević mijenja Šćepanović u Skupštini

"Nakon sprovedenog postupka, saglasno čl. 101 i 104 Zakona o izboru odbornika i poslanika, a na osnovu pribavijene saglasnosti o prihvatanju mandata, Državna izborna komisija potvrđuje da upražnjeni poslanički mandat sa izborne liste „Odlučno za Crnu Goru! DPS - Milo Đukanović“ pripada Neli Savković Vukčević"

9970 pregleda 23 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Članica Izvršnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Nela Savković Vukčević zamijeniće Martu Šćepanović na mjestu poslanice u Skupštini Crne Gore.

To se navodi u odluci Skupštine, objavljenoj na zvaničnoj stranici.

"Skupština Crne Gore, aktom broj 00-74/22-14/1 od 30.06.2022. godine, obavijestila je Državnu izbornu komisiju da je Skupština Crne Gore 27. saziva na Šestoj- posebnoj sjednici Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja u 2022. godini, dana 30. juna 2022. godine konstatovala prestanak mandata poslanici Marti Šćepanovic, sa izborne liste ,,Odlučno za Crnu Goru! DPS - Milo Đukanović", čime joj je prestala poslanička funkcija, te je potrebno sprovesti postupak za popunu upražnjenog poslaničkog mjesta. 2. Nakon sprovedenog postupka, saglasno čl. 101 i 104 Zakona o izboru odbornika i poslanika, a na osnovu pribavijene saglasnosti o prihvatanju mandata, Državna izborna komisija potvrđuje da upražnjeni poslanički mandat sa izborne liste „Odlučno za Crnu Goru! DPS - Milo Đukanović“ pripada Neli Savković Vukčević", navodi se u odluci Skupštine.

Bonus video: