Burić povukao kandidaturu za VDT-a

Burić je dopisom obavijestio predsjednika Odbora Moma Koprivicu da mu je čast što ga je bivši saziv TS-a predložio kao kandidata za VDT-a

38643 pregleda 15 komentar(a)
Burić, Foto: Savo Prelević
Burić, Foto: Savo Prelević

Bivši v.d. vrhovnog državnog tužioca Dražen Burić povukao je kandidaturu za VDT-a tako da se u 11 časova neće pojaviti pred skupštinskim Odborom za politički sistem, pravosuđe i javnu upravu, koji je trebalo da obavi njegovo konsultativno saslušanje.

Bivši saziv Tužilačkog savjeta je, krajem jula prošle godine, utvrdio predlog da Burić bude biran za VDT-a, a to tijelo je 29. jula 2021. godine predlog za Burića uputilo Skupštini, koja se više od godinu nije bavila daljom procedurom izbora čelnika tužilačke organizacije.

Burić je dopisom obavijestio predsjednika Odbora Moma Koprivicu da mu je čast što ga je bivši saziv TS-a predložio kao kandidata za VDT-a ali imajući u vidu "poruke poslate prethodnih nedjelja kroz izjave određenih poslanika-članova Odbora, cijenim da je dalja skupštinska procedura u potpunosti obesmišljena jer je ishod tog postupka već najavljen".

"Poslanici iz različitih poslaničkih klubova ovaj predlog javno su karakterisali kao prepreku i odugovlačenje na putu postizanja "političkog dogovora" za izbor VDT-a, čime su jasno iznijeli svoj stav da je za njih odlučivanje o dostavljenom predlogu bespredmetno i da predstavlja gubljenje vremena", napisao je Burić u dopisu.

Burić je 10. juna 2021. godine nakon odlaska u penziju dugogodišnjeg VDT-a Ivice Stankovića izabran za vršioca dužnosti i tu funkciju je obavljao do 5. februara ove godine kada je novi saziv TS-a za vršiteljku dužnosti VDT-a izabrao Maju Jovanović.

Bonus video: