Martinović: Hapšenje Lazovića je dokaz da borba za istinski nezavisni Tužilački savjet daje rezultate

"Više puta sam ponovio da u Crnoj Gori ne smije biti nedodirljivih, radilo se o Lazovićima, Milovićima ili nekom trećem. Samo pravna država je siguran put ka zatvaranju poglavlja 23 i 24 i približavanju EU. Svi moraju položiti račune za svoja nedjela", rekao je Martinović

8489 pregleda 28 komentar(a)
Martinović, Foto: Demokratska Crna Gora
Martinović, Foto: Demokratska Crna Gora

Poslanik Demokratske Crne Gore i član skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu Vladimir Martinović ocijenio je za "Vijesti" da je hapšenje Petra Lazovića dokaz da borba za istinski nezavisni Tužilački savjet daje rezultate.

Službenik Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Petar Lazović uhapšen je po nalogu Specijalnog državnom tužilaštva zbog sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

Specijalno državno tužilaštvo izdalo je i nalog za hapšenja službenika Uprave policije Ljuba Milovića, koji se zajedno sa Lazovićem sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije, saznaju "Vijesti".

"Puna podrška glavnom specijalnom tužiocu da svoj posao radi u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, bez bilo kakvih pritisaka. Više puta sam ponovio da u Crnoj Gori ne smije biti nedodirljivih, radilo se o Lazovićima, Milovićima ili nekom trećem. Samo pravna država je siguran put ka zatvaranju poglavlja 23 i 24 i približavanju EU. Svi moraju položiti račune za svoja nedjela", rekao je on.

Martinović je više puta za skupštinskom govornicom pitao zbog čega Lazović i Ljubo Milović nijesu uhapšeni.

Krajem juna je isto pitanje postavio i ministru unutrašnjih poslova Filipu Adžiću.

Bonus video: