Vučinić pozdravio hapšenje Lazovića: Obruč oko Đukanovića se steže

"Sjetimo se samo prijetnji aktuelnog predsjednika države dan uoči našeg najznačajnijeg praznika. To su bile prijetnje upućene pravosudnim organima. Čovjek koji obnaša jednu tako važnu državnu funkciju, prijeti tužilaštvu. Mislim da su to još doživjeli samo građani diktatorskih zemalja poput Sudana i Sjeverne Koreje"

8496 pregleda 18 komentar(a)
Vučinić, Foto: Radnička partija
Vučinić, Foto: Radnička partija

Predsjednik Radničke partije Maksim Vučinić "pozdravio je današnju akciju specijalnog tužioca po čijem nalogu je uhapšen Petar Lazović" i dodao je da se "obruč oko Đukanovića steže".

"Vidjeli smo na centralnoj proslavi Dana državnosti da Zoran Lazović učestvuje kao ugledan državni funkcioner. To najbolje ukazuje na to kakav je put vrhuška DPS-a odabrala, da se preko kriminalnih klanova obračunava sa državnim institucijama. Sjetimo se samo prijetnji aktuelnog predsjednika države dan uoči našeg najznačajnijeg praznika. To su bile prijetnje upućene pravosudnim organima. Čovjek koji obnaša jednu tako važnu državnu funkciju, prijeti tužilaštvu. Mislim da su to još doživjeli samo građani diktatorskih zemalja poput Sudana i Sjeverne Koreje", smatra Vučinić.

Predsjednik Radničke partije dodaje da "Đukanović prijeti gospodinu Novoviću (Glavni specijalni tužilac) i njegovom timu".

"Koji su svoju glavu stavili na kocku da bi se obračunali sa kriminalom koji je srastao sa institucijama ove zemlje. Umjesto da sa mjesta predsjednika države, tu instituciju koristi da ohrabri napore da se država oslobodi kriminala on staje iza kriminala u državi", dodao je Vučinić.

Zaključio je da je "više nego jasno da Crnoj Gori nema napretka, bez obračuna sa političarima koji su je osiromašili i predali kriminalcima na obraz".

Bonus video: