Demokrate: Hapšenja su isključivi rezultati rada SDT i GST, koliko god se zaslugama želi kititi GP URA

"Dok su se Demokrate i Aleksa Bečić borili za nezavisni Tužilački savjet, nijesu lica iz SKY aplikacije i pripadnici klanova pratili Dritana Abazovića, već Aleksu Bečića"

6217 pregleda 14 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora saopštila je da je današnje hapšenje Petra Lazovića, službenika ANB (Agencija za nacionalnu bezbjednost) i sina bivšeg visokog policijskog službenika, Zorana Lazovića, dokaz nezavisnosti Tužilačkog savjeta (TS) i potvrda reformi u Tužilaštvu koje je takav TS sproveo.

"Hapšenja lica, čija imena u prethodnom periodu je rijetko ko osim Demokrata smio da pomene u javnosti, su isključivi rezultati rada SDT (Specijalno državno tužilaštvo) i GST (glavni specijalni tužilac), koliko god se njihovim zaslugama želi kititi GP URA. Zna crnogorska javnost, a vrijeme i ovakva hapšenja samo potvrđuju, da su Demokrate bile spremne dati sve za izbor nezavisnog i nepristrasnog TS, za razliku od URA-e, koja je sa drugim političkim subjektima pregovarala o partijskom TS, koji je trebao da postavlja partijske tužioce", piše u saopštenju Demokrata.

Iz te partije su reagovali na saopštenje GP URA u kojem se između ostalog navodi da su hapšenja kao što je ono Lazovića "najbolji odgovor svima njima (a u prvom redu Demokratskoj Crnoj Gori koja je neskriveno sve vrijeme opstruirala ovaj proces i malicioznim konstrukcijama željela da osujeti napore URE i našeg lidera u ovom postupku)".

"Dok su se Demokrate i Aleksa Bečić borili za nezavisni Tužilački savjet, nijesu lica iz SKY aplikacije i pripadnici klanova pratili Dritana Abazovića, već Aleksu Bečića. Dok je Abazović pokušavao ispregovarati partijski TS, nije ANB prisluškivala njega, već Aleksu Bečića i njegove saradnike. Dok se Abazović, degradirajući državu, tajno sastajao sa spuškim zatvorenicima, Demokrate su se borile za TS na koji niti jedna partija neće moći da utiče. Dok se Aleksa Bečič sa saradnicima lično borio protiv parapolicijskih struktura tokom puča u Budvi, za šta je kao jednog od ključnih aktera označio upravo Zorana Lazovića, Abazović je sjedio sa Duškom Markovićem. I u konačnom, dok Abazovićevi saradnici nijesu smjeli odgovoriti na pitanja gdje su i šta rade i Lazovići i Ljubo Milović, Demokrate su istrajavale na traženju odgovora na pitanje – ko je skinuo zabranu ulaska Belivuku i Miljkoviću. Upravo oni koji su danas predmet istraga od strane nezavisnog tužilaštva", poručile su Demokrate.

Oni navode da ih nakon svega, "ne čudi politička dezorjentacija GP URA, koja je nastupila kao posljedica curenja posljednjih kapi njihove političke važnosti".

"Možda ni dan danas ne znamo za šta Abazoviću treba kriptovani telefon, ali znamo da, kako prolazi vrijeme, URA je sve manje važna, borba protiv kriminala sve jača, a Crnoj Gori sve bolje", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Bonus video: