Nikolić: Skandalozno saopštenje URE, sudska presuda, nezapamćen pritisak na rad tužilaca

"Partija čiji lider već dvije godine hapsi, tuži i presuđuje, pritom kršeći pretpostavku nevinosti, trebalo bi da zna da niko više od njih ne diskredituje pravosuđe, a posebno tužilaštvo, prikazujući ga kao politički instrument vlasti"

9245 pregleda 27 komentar(a)
Nikolić, Foto: DPS
Nikolić, Foto: DPS

Portparol Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Nikolić saopštio je da je saopštenje Građanskog pokreta URA povodom hapšenja službenika Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Petra Lazovića i izdavanja naloga za hapšenja službenika Uprave policije Ljuba Milovića, koji se zajedno sa Lazovićem sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije, "sudska presuda".

On je poručio da je to "nezapamćen pritisak na rad tužilaca od strane ove stranke" te da očekuju da se "oglase glasnogovornici nezavisnosti i samostalnosti tužilaštva".

"Nakon skandaloznog saopštenja - sudske presude, poslatog iz URA, što predstavlja nezapamćen pritisak na rad tužilaca od strane ove stranke očekujemo da se oglase glasnogovornici nezavisnosti i samostalnosti tužilaštva. Partija čiji lider već dvije godine hapsi, tuži i presuđuje, pritom kršeći pretpostavku nevinosti, trebalo bi da zna da niko više od njih ne diskredituje pravosuđe, a posebno tužilaštvo, prikazujući ga kao politički instrument vlasti. Pozivamo URA da se vrate u realnost i daju doprinos vladavini prava time što neće prejudicirati sudske presude. Makar još ovo malo - dok su iole relevantan činilac na političkoj sceni", napisao je Nikolić na Tviteru.

Službenik Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Petar Lazović uhapšen je po nalogu Specijalnog državnom tužilaštva zbog sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

Specijalno državno tužilaštvo izdalo je i nalog za hapšenja službenika Uprave policije Ljuba Milovića, koji se zajedno sa Lazovićem sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije.

Bonus video: