Mašković: Ključni prioriteti su imenovanja u pravosuđu, borba protiv korupcije i unapređenje slobode izražavanja

Mašković se sastao sa ambasadorom Irske Ronanom Garganom

2608 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore

Ključni prioriteti Crne Gore u ovom trenutku odnose se na imenovanja u ključnim pravosudnim institucijama, borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala i unapređenje medijskih sloboda, kazao je državni sekretar Ministarstva evropskih poslova Aleksandar Mašković

On je kako je saopšteno iz Generalnog sekretarijata Vlade Crne Gore to kazao na sastanku sa ambasadorom Irske Ronanom Garganom.

"Mašković je upoznao ambasadora sa sprovođenjem obaveza iz Akcionog plana za adresiranje ključnih prioriteta iz oblasti vladavine prava uz očekivanje da će Crna Gora do kraja godine ispuniti uslove za dobijanje završnih mjerila u poglavljima 23 i 24. On je zahvalio na podršci koju Irska u kontinuitetu pruža Crnoj Gori u oblasti evropske integracije i dostizanja standarda EU", ističe se u saopštenju.

Dodaje se da je Gargan istakao da Irska podržava napore Crne Gore da postane punopravna članica EU.

"Članstvo u Uniji je značajno za ukupni napredak zemlje", rekao je on.

U tom kontekstu, ukazao je na važnost postizanja očekivanih rezultata u poglavljima 23 i 24 čime će biti ispunjena privremena i dobijena završna mjerila u tim oblastima.

"U duhu nastavka dobre saradnje dvije države, ambasador je ponudio pomoć Irske u jačanju kapaciteta za sprovođenje obaveza sa EU agende", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: