Abazović: Država pokazala odlučnost u borbi protiv najopasnijih kriminalnih struktura u društvu

"Nadležni državni organi će se izboriti sa svim pošastima kako bi Crna Gora postala zemlja vladavine prava u korist svih njenih građanki i građana“, rekao je Abazović

13351 pregleda 27 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović kazao je da je država jučerašnjom akcijom hapšenja Petra Lazovića pokazala odlučnost u borbi sa svim oblicima organizovanog kriminala.

Abazović je pozdravio aktivnosti Specijalnog državnog tužilaštva i Specijalnog policijskog odjeljenja i zahvalio međunarodnim partnerima, EUROPOL-u i svima u bezbjednosnom sektoru koji su doprinijeli sprovođenju akcije koja je, kako je kazao, uperena protiv najopasnijih kriminalnih struktura u društvu.

U saopštenju Kabineta navodi se da je Abazović uputio otvorenu podršku sektoru bezbjednosti i istakao važnost jučerašnje akcije "i ukazao da se njome jasno stavlja do znanja svima koji djeluju u suprotnosti sa Ustavom i zakonima da država neće imati nikakvog kompromisa sa organizovanim kriminalnim grupama".

„Vlada će nastaviti da pruža punu podršku aktivnostima na suzbijanju organizovanog kriminala koji je očigledno nekad imao svoje pipke u sektoru bezbjednosti. Konačno se pokazuje da najopasnije operacije dobijaju svoj epilog i da u Crnoj Gori više nema nedodirljivih. Nema zamora u borbi protiv korupcije i drugih oblika kriminala i to ostaje prioritet ove vlade. Nadležni državni organi će se izboriti sa svim pošastima kako bi Crna Gora postala zemlja vladavine prava u korist svih njenih građanki i građana“, zaključio je Abazović.

Bonus video: