Knežević: Da li je tačno da ste prijetili Đukanoviću hapšenjem?; Abazović: Ne pada mi na pamet da bilo koga ucjenjujem

Abazović je rekao da mu ne pada na pamet da bilo koga ucenjuje, niti da bilo koga brani pogotovo, kako je rekao ako je prekršio zakon

92334 pregleda 76 komentar(a)
Knežević, Foto: Skupština Crne Gore
Knežević, Foto: Skupština Crne Gore

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević pitao je predsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića da li je tačno da je nakon sastanka sa ambasadorima Kvinte predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću zaprijetio hapšenjem i da je pominjao Skaj aplikacije gdje se pominje Đukanović.

Knežević je na premijerskom satu u Skupštini, kazao da se spekulisalo da je Abazović nakon sastanka sa ambasadorima Kvinte zaprijetio Đukanoviću hapšenjem ukoliko otkaže podršku.

"Da li je to tačno i da li ste pominjali neke Skaj aplikacije u slučaju predsjednika Đukanovića" , kazao je Knežević.

On je rekao da su moguća rješenja, rekonstrukcije Vlade, da izađe SDP, zatim tehnička Vlada, a ako ne može, onda da se ide na izbore.

On je kazao da će u oktobru morati da budu i predsjednički izbori.

"Nećemo Đukanovića da držimo za sjemena do proljeća. Dakle, svi izbori jednoga dana", poručio je Knežević.

Abazović je odgovorio da mu ne pada na pamet da bilo koga ucenjuje, niti da bilo koga brani pogotovo, kako je rekao ako je prekršio zakon.

Abazović
Abazovićfoto: Skupština Crne Gore

"Oni neka zauzmu svoj stav i vode politiku, to je njihovo pravo", rekao je Abazović odgovarajući na pitanje da li je tačno da je Đukanoviću prijetio hapšenjem.

Premijer je podsjetio da je pozdravio prijetnju DPS da da će uskratiti povjerenje Vladi, navodeći da se ne treba praviti "smak svijeta".

Odgovarajući na komentar Kneževića, Abazović je rekao da je ponosan na Vladu i da je bolje da pričaju o Hegelu, nego da namještaju biznis nekome.

Knežević je prethodno rekao da je slušajući Ranka Krivokapića na sjednici Vlade imao utisak da je on u vrtić išao sa Hegelom, da je 15 minuta prije sjednice bio u Hemeri sa Čerčilom, a da se Abazović kao (Milivoje) Katnić spustili u pakao i govorili da prolaze "kroz užarene puteljke, kugle", ali da nastavljaju dalje.

Abazović je kazao da kad je riječ o Temeljnom ugovoru to pitanje smatra redovnim.

"Nemam nikakv strah i zato me napadaju...Trudim se da budem fer i efikasan. I Vlada je donijela odluku. Svaka odluka koju je Vlada donijela podložna je izmjenama. Navijam za transparanentos...Kad je rječ o donošenju odluka ovdje sa dvije trećine mislim da je to interes svih.

Smatra da, kada su u pitanju imenovanja u pravosuđu to se može postići do 1. septembra, ako ne do 31. jula.

"Ne pada mi na pamet da bilo koga ucjenjujem n predsjednika DPS-a, niti da bilo koga branim ako je povrijedio zakon...Nemojte da mislite da smo, zarad toga da treba da opstane Vlada, spremni da pravimo kompromise na štetu države", poručio je Abazović.

On je rekao da je rekonstrukcija Vlade moguća stvar, ali nikoga ne tjera iz Vlade.

"Niko mi ne smeta, ja sam srećan što smo inkluzivni. Ali ne mogu da ih natjeram da rade u ambijentu koji im ne odgovora.

Kazao je da, što se tiče tehničke vlade, što god se dogovori parlamentrana većina, je legitimna stvar.

"Ima razgovora i 'iza političkih leđa', ne mislim da je to fer i korektno i ne bi bilo čudno da dobijeme neke šeme koje izgledaju dosta nevjerovatne".

Rekao je da izbori nijesu problem, svakako moraju biti ili prije Nove godine, ili odmah poslije Nove godine ali da misli da treba imati zaokružene institucije.

Knežević je kazao da je Vlada na infuziji. "Vidite koliko vam je danas ovdje ministara. Vi imate problem sa ministrima. Vi ste sami rekli da se neki ministri iz Vaše Vlade boje Sky aplikacija. Jedan od ministara, ministar odbrane, eto ga iza Vas, rekao je da ste izdajnik, i to koordinator bezbjednosnih službi. Kako možete da sjedite sa tim čovjekom? A onda su pred glasanje počeli da Vam isparavaju kao oni Zećani što su upali na saslušanje kod Katnića zajedno sa Migom Stijepovićem. Nije Vam bilo ni Marovićke, ni Vlaovićke, Dukaj Vam je izašao sa sjednice. Zbog čega? Imamo ministra koji je rekao da je iznevjerena izborna volja, a njegova partija cenzus nije prešla, a trebalo je da dobiju 500 glasova. Iznevjerane je izborna volja njega i njegove familije jer ga niko nije glasao. I sad on odlučuje hoće li biti potpispan temeljni ugovor. Da li se vi spredate sa nama. Danijela Đurović može sjutra da raspiše predsjedničke izbore za 23. oktobar i mi ćemo insistirati na tome da budu zajedno sa parlamentranim i lokalnim. Nećemo vam dozvoliti da svako malo odlažete izbore kao ona Georgina u Radovanu III", kazao je Knežević.

Bonus video: