Abazović: Vlada ulaže velike napore da građanima Berana obezbijedi sigurniju i prosperitetniju budućnost

Premijer je istakao i da su obavili niz razgovora sa stranim investitorima u vezi sa izgradnjom Air parka Berane, za koji su, kako kaže, sigurni da bi promijenio ekonomsku sliku, ne samo Berana, već i sjevera Crne Gore

5102 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Predsjednik Vlade Dritan Abazović kazao je da Vlada Crne Gore ulaže velike napore da građanima Berana obezbijedi sigurniju i prosperitetniju budućnost.

On je u svojoj čestitki koju je uputio povodom Dana Opštine Berane predsjedniku Opštine Vuku Todoroviću i predsjedniku Skupštine Opštine Novici Obradoviću istakao da su ulaganje u infrastrukturu i održive projekte, poljoprivredu, energetiku, sportski, medicinski i ruralni turizam, put do realno brzo ostvarivog ekonomskog progresa cijele sjeverne regije.

"U ime Vlade Crne Gore i svoje lično, cijenjenim odbornicima, građankama i građanima Berana čestitam Dan Opštine koji se obilježava u znak sjećanja na važan datum u istoriji Berana i Crne Gore", navodi se u čestitki.

Slobodarstvo je, prema njegovim riječima, utkano u tradiciju i kulturu polimskog kraja, vjekovima nadahnjujući sve njegove žiteljke i žitelje.

"Humani, intelektualni i radni potencijal beranske opštine dokazan je i daleko van granica naše države. Vrijeme je da naše potencijale kapitalizujemo u prirodom prebogatoj i prelijepoj Crnoj Gori", kazao je Abazović.

Istakao je i da su obavili niz razgovora sa stranim investitorima u vezi sa izgradnjom Air parka Berane, za koji su, kako kaže, sigurni da bi promijenio ekonomsku sliku, ne samo Berana, već i sjevera Crne Gore.

Napomenuo je da Vlada Crne Gore želi unaprijediti putnu infrastrukturu i otvoriti prirodom bogat sjever države za mnogobrojne zainteresovane turiste.

"U tom smislu, ne postoje teška vremena ako su građani složni, odgovorni, solidarni i ako iskreno žele dobro svom gradu i državi. Berane je bilo i ostalo mjesto za primjer međuljudske tolerancije i skladnog suživota različitosti, inspirator progresivnih ideja i pokreta, koji Crnu Goru vode ķa sigurnoj luci Evropske unije. Još jednom vam čestitam najznačajniji datum u opštinskom kalendaru, sa željom da narednih godina produkujemo nove poslovne uslove i razloge zbog kojih će se u vaš grad sve više dolaziti i u njemu ostajati", zaključuje se u njegovoj čestitki.