Demokrate: Da li će Abazovićevi povjerenici imenovati Mila Božovića za potpredsjednika Opštine?

Iz te partije dodaju da je vrijeme pokazalo da ni prethodna, a ni aktuelna Vlada Crne Gore nema namjeru da se obračuna sa neustavnim i nezakonitim ponašanjem, još uvijek aktuelnog predsjednika Opštine

6974 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Budvanske Demokrate ustvrdile su da novi Odbor povjerenika ima zadatak da ispunjava ono što su premijer Dritan Abazović i predsjednik Opštine Budva Marko Careviće dogovorili na sastanku na Bioču.

“Demokrate Budva su više puta obrazlagale, što na sjednicama Skupštine Opštine Budva, što u javnim nastupima svojih predstavnika, zbog čega je neophodno da Marko Carević napusti mjesto predsjednika naše Opštine. Bez detaljisanja, ovaj put ćemo podsjetiti javnost da je to bahato, primitivno, neustavno i nezakonito ponašanje navedenog „gospodina“. Tada nismo naišli na razumijevanje partnera iz Demokratskog fronta i zbog toga smo, principijelno, i formalno napustili političku većinu u Budvi. Vrijeme je pokazalo koliko smo bili u pravu. Preko noći su ga se odrekli oni koji su mu bili najbliži i sada se na vjernost zaklinju Milu Božoviću”, navodi se u saopštenju potpisanom Demokrate Budve.

Međutim, kako se dodaje, vrijeme je pokazalo da ni prethodna, a ni aktuelna Vlada Crne Gore nema namjeru da se obračuna sa neustavnim i nezakonitim ponašanjem, još uvijek aktuelnog predsjednika Opštine.

foto: Demokratska Crna Gora

“Sastanak premijera Abazovića sa Carevićem na opskurnom skupu na Bioču bio je potvrda nove koalicije koja se bazira na pijačarskoj trgovini navedenih aktera kojima je do javnog interesa, poštovanja zakona i institucija ove države stalo koliko i do lanjskog snijega.Odbor povjerenika koji je postavio premijer Abazović ima zadatak da sprovodi ono što su njih dvojica dogovorili. Sprovode sve čemu smo se mi protivili. Umjesto da gradska luka postane zaista gradska, a zaklinjali su se da će tako biti, budvansko plivalište će biti predato Merit-u (čitaj partnerima Brana Mićunovića) i građani Budve više neće biti dobrodošli na budvanskoj Pizani. Za početak otimaju od Vaterpolo kluba u Budvi nešto što nikad nije bilo u vlasništvu opštine Budva, kao prvi korak u realizaciji ovog nauma.Bez namjere da polemišemo sa kolegama iz URE, naročito na onako niskom nivou, postavićemo jednostavno pitanje: da li će Odbor Abazovićevih povjerenika imenovati Mila Božovića za novog Predsjednika opštine? Možete na račun toga još ponešto da istrgujete sa Demokratskim frontom. Budite relaksirani”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: