Martinović: Strukture unutar sektora bezbjednosti opstruiraju rad SDT-a

Postavljena pitanja od krucijalnog su, kako kaže, značaja za crnogorsku javnost, jer zbog postojanja, štićenja i učestvovanja u kriminalnim radnjama dovode do bezbjedonosne nestabilnosti cijele zemlje koja za sobom, kako dodaje Martinović, povlači mnogobrojne posljedice

6350 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Poslanik i potpredsjednik Demokrata Vladimir Martinović smatra da su najveća prepreka u rješavanju glavnih bezbjedonosnih problema u Crnoj Gori političke strukture unutar sektora bezbjednosti, koje, kako kaže, svojim sumnjivim radnjama opstruiraju rad SDT.

“Ljubu Miloviću, službeniku Uprave Policije, koji se povezuje sa kriminalnim strukturama u Crnoj Gori, gubi se svaki trag u jeku istrage kojoj se ispituju njegove konekcije sa organizovanim krminalnim grupama i uključenost u švercu kokaina”, naveo je Martinović u izjavi za medije.

Kaže i da mu ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić nije dao konkretne odgovore na pitanja o slučaju Milovića.

“Narod Crne Gore ostao je uskraćen na odgovore da li je Ljubo Milović i dalje u Crnoj Gori, da li je MUP upoznato sa sadržajem transkript razgovora preko Skaj aplikacije, da li je MUP upoznato sa imovinskim stanjem od nekoliko desetina miliona eura ovog službenika policije? Treba li podsjećati da je to onaj službenik Uprave policije i kako Europol i SDT tvrde član Kavačkog klana koji je tajno pratio Aleksu Bečića, dok je ministar Adžić stao u zaštitu ovog službenika i bez obzira na sližbene zabilješke nije ništa preduzeo s tim u vezi”, naveo je Martinović.

Postavljena pitanja od krucijalnog su, kako kaže, značaja za crnogorsku javnost, jer zbog postojanja, štićenja i učestvovanja u kriminalnim radnjama dovode do bezbjedonosne nestabilnosti cijele zemlje koja za sobom, kako dodaje Martinović, povlači mnogobrojne posljedice.

”S obzirom da se radi o službeniku policije koji se finansira iz budžeta i novca svih građana Crne Gore, nelegitimni ministar je u obavezi da građanima da konkretne odgovore na vrlo jednostavna pitanja”, ističe Martinović.

SDT je, kako ističe poslanik Demokrata, u proteklom periodu pokazalo svoju spremnost, profesionalnost i ljudskost i dalo određene rezultate u svojim aktivnostima.

“Najveća prepreka u rješavanju glavnih bezbjedonosnih problema u Crnoj Gori jesu političke strukture unutar sektora bezbjednosti, koje svojim sumnjivim radnjama opstruiraju rad SDT. Nelegitimna Vlada Crne Gore očigledno ima jasan cilj, a to je prikrivanje članova kriminalnih organizacija koje su decenijama "gajene" i koje su bile glavno oruđe opstanka tadašnje vlasti”, naveo je Martinović.

SDT, kako ističe Martinović, radi svoj posao, ali postavlja pitanje ko radi protiv SDT?

“Nedavna hapšenja članova uprave policije i ANB pokazatelj su da su kriminalne strukture usko sarađivale sa MUP i vlasti što dovodi do sumnje da su upravo kriminalne organizacije dio onih koji vode ovo društvo. Ukoliko se Ljubo Milović nalazi u Crnoj Gori, ko ga štiti? Ukoliko se Ljubo Milović nalazi van Crne Gore, ko mu je omogućio da pobjegne? Nedavanjem odgovora na jednostavna pitanja, nelegitimni djelovi Vlade na sebe ostavljaju sumnju da su jedni od tih koji se nalaze između Europola i kriminalnih grupa u Crnoj Gori”, ističe Martinović.

Od, kako kaže, “nelegitimne Vlade, traži odgovore na vrlo jednostavna pitanja”.

“Ukoliko ne postoji spremnost za rješavanjem bezbjedonosnih problema i kapaciteta za stvaranje zdravog društva, nelegitimna Vlada treba da završi svoju misiju i Crna Gora dobije evropsku vlast koja će društvo voditi ka EU i prosperitetu, a ne putem kriminala kako je to bilo decenijama unazad”, zaključio je Martinović.

Bonus video: