Novaković Đurović: Krapović ishitreno i neargumentovano kritikuje rad ministarstva

"Dva mjeseca sigurno nisu bila dovoljna da se u oblasti planiranja prostora višedecenijski problemi riješe. Sa druge strane, g. Krapović je dugo godina u Skupštini Crne Gore kao poslanik i imao je dovoljno vremena da u skupštinsku proceduru direktno predloži novi zakon u ovoj oblasti"

4401 pregleda 5 komentar(a)
Novaković Đurović, Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma
Novaković Đurović, Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma

Ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović saopštila je da poslanik Demokratske Crne Gore Dragan Krapović "ishitreno i neargumentovano kritikuje rad" tog vladinog resora.

Krapović je ranije danas ocijenio da zakon o izmjeni i dopuni Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata, koji je upućen u Skupštinu po hitnoj proceduri, "predstavlja katastrofu i sunovrat planiranja prostora u Crnoj Gori".

"Danas je na sjednici Vlade Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma podnijelo Amandman na predlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata. U skladu sa Amandmanom, predložene izmjene koje se odnose na član 218. se brišu. Amandman će nakon sjednice Vlade biti upućen Skupštini. Jedina izmjena postojećeg Zakona odnosi se na produženje roka za izradu plana generalne regulacije, s obzirom na to da je rok za izradu već probijen, obustavom rada na ovom dokumentu za vrijeme 42. Vlade. Pozivam g. Krapovića da stav o predloženoj izmjeni Zakona iznese na matičnom Odboru, kada se upozna sa Amandmanom, jer, kao što mu je dobro poznato, u skladu sa procedurama, Vlada može amandmanski djelovati do sjednice", navodi se u saopštenju Novakov Đurović.

O ocjeni da ništa nije urađeno u toj oblasti, ona je podsjetila Krapovića "na njemu dobro poznatu činjenicu, a to je da je Programom rada Vlade planirano donošenje novog Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata, i da je Ministarstvo tu proceduru otpočelo".

"Dva mjeseca sigurno nisu bila dovoljna da se u oblasti planiranja prostora višedecenijski problemi riješe. Sa druge strane, g. Krapović je dugo godina u Skupštini Crne Gore kao poslanik i imao je dovoljno vremena da u skupštinsku proceduru direktno predloži novi zakon u ovoj oblasti. Ne znam šta ga je sprečavalo, ali ga pozivam da se aktivno, kao što kritikuje, uključi u proces izrade novog zakonskog rješenja sa konkretnim predlozima", navodi se u saopštenju.

Bonus video: