Demokrate Budva: Careviću i DF-u je bolje da ćute, kao posljedicu njihovog nerada imamo haos u Budvi

"Naravno, građanima i turističkoj privredi ali i gostima Budve je jasno da je komunalni nered i haos, nesnosna buka, ogroman broj divljih privremenih lokacija, nečistoća i vašarište posledica nerada i loše namjere lokalnih komunalnih službi, a ne manjka kadra", navodi se u saopštenju budvanskih Demokrata

15507 pregleda 27 komentar(a)
Fotografija koju su dostavile Demokrate, Foto: Demokratska Crna Gora
Fotografija koju su dostavile Demokrate, Foto: Demokratska Crna Gora

Opštinski odbor Demokratske Crne Gore Budva saopštio je da je predsjednik Opštine Budva Marko Carević po običaju "primitivnom zamjenom teza pokušao da prebaci odgovornost za haos u Budvi, koji je tokom ove sezone jasno vidljiv na svakom koraku".

Oni su reagovali na optužbe Carevićevog kabineta da su krivci za neefikasnost Komalne policije.

Povezani članci

23. Jul 2022.

Budva: Političke igre pomažu kolapsu sezone

"Naravno, građanima i turističkoj privredi ali i gostima Budve je jasno da je komunalni nered i haos, nesnosna buka, ogroman broj divljih privremenih lokacija, nečistoća i vašarište posledica nerada i loše namjere lokalnih komunalnih službi, a ne manjka kadra", navodi se u saopštenju budvanskih Demokrata.

Poručili su da "odgovornost za to snose u prvom redu Carević i Demokratski front (DF) koji unazad godinu suvereno vlada Budvom, nakon što je smijenio i eliminisao manje više sve naše kadrove u lokalnim strukturama i zaposlio ogroman broj aktivista i glasača DF-a, naravno bez adekvatnih referenci za pozicije koje pokrivaju i sada takvo bezumno i bahato ponašanje dolazi na naplatu".

"Da budemo načisto, DF kadrovi sada upravljaju Opštinom (Carević), Turističkom organizacijom Budva, direktor je Nemanja Kuljača, a predsjednik i članovi Izvršnog odbora su sve članovi DF Budva, Komunalnu policiju i inspekciju vodi Darko Čelebić, Komunalno preduzeće Budva Drago Ivanović, dakle sve za turizam ključne pozicije u Budvi, pokrivaju kadrovi DF-a. Da počnemo od Carevića, koji recimo nije održao niti jedan jedini sastanak opštinskog Koordinacionog tijela za pripremu i praćenje sezone. Na drugoj strani sezonu je sjajno pripremio i na Farmi u Krimovici koju je oteo građanima Opštine Kotor i Crne Gore. Takođe, sezona je sjano pripremljena na plaži Ploče, kojom takođe nezakonito upravlja i eksploatiše već treću sezonu, bez ugovora sa Morskim dobrom (koje takođe vodi kadar DF-a), i na osnovu privremene mjere Kotorskog osnovnog suda, koju je platio sudiji koji je donio. Nadalje, Kuljača i Izvršni odbor TOB (Turistička organizacija Budva) su došli na pozicije obijajući prostorije TOB-a i šef u kancelariji direktora iste, otuđujući pečat TOB-a. Kuljača je došao na genijalnu ideju da promijeni metodologiju evedentiranja broja turista u sred sezone, pa je ispalo da da zvanični podaci TOB pokazuju pad broja gostiju, koji je prvo netačan, a onda drastičan i dramatičan do te mjere da su regionalni mediji na bazi tih podataka poveli kampanju koja je Budvi kao destinaciji nanijela nenadoknadivu štetu. Bravo za Nemanju i DF", piše u reagovanju budvanskih Demokrata.

Oni su dodali da je "jedini koji je uspio da napravi veću štetu od njih je njihov koalicioni partner, Dritan Abazović (predsjednik Vlade Crne Gore i lider Građanskog pokreta URA) koji je nesmotrenim i stidnim izjavama Crnoj Gori tokom ove sezone nanio takođe nenadoknadivu štetu".

"Bravo i za partnera Dritana. Nadalje, gospodin Čelebić na čelu Komunalne policije i inspekcije jednostavno nema dovoljno snage da vodi službu, ali nema ni političku podršku Carevića koja je potrebna da bi služba funkcionisala kako treba. Carević i ekipa jednostavno ne mogu rješiti problem buke jer to ne žele, pošto klubove na otvorenom ogroman broj privremenih lokacija drže bivši DPS-ovci a sad DF-ovci poput vlasnika zemlje ispod Slovenske plaže i hotela Aleksandar, gdje se nalaze neukusni i od sperploča sklepani noćni klubovi koji emituju neviđenu buku i terorišu cijelu destinaciju ili vlasnici diskoteke Hide kod Zepsa. Njihove slike sa Carevićem i vedetama DF-a u Budvi se nalaze na društvenim mrežama. Takođe, osim što je kupio i postavio potapajuće kontejnere koji se ne koriste i neće moći da se koriste a građani su ih platili žestoko, direktor Komunalnog preduzeća postavlja sladolede svoje firme gdje hoće po gradu bez ikakve kontrole i smetnje. Da li postoje te lokacije u Planu privremenih lokacija ili ne, da li plaćaju odvoz smeća lokalnom Komunalnom preduzeću, čiji je Ivanović direktor ili ne, očigledno nije bitno", ističu Demokrate Budva.

Nadalje, kako dodaju, "jedna od vedeta koju su planirali za rukovodioca službe Komunlane policije sa nadimkom Van Dam ima 50 kruški za udaranje po cijelom gradu i šetalištu, potpuno nelegalno i nikome ništa ne plaća, niti ga bilo ko šta pita".

"Da je taj kadar uspio da bude zaposlen na konkursima koje je nezakonito raspisivao Carević i DF, to bi sigurno bio ključni doprinos komunlanom redu u Budvi. Ovakvih primjera ima na stotine trenutno u Budvi, a kako ne bi bilo da pričamo napamet, kao prilog ovom reagovanju stavljamo slike lokacija i svega što smo naveli u saopštenju. Da zaključimo, Careviću i DF-u je bolje da ćute i ne pričaju ništa, jer kao posljedicu njihovog nerada imamo haos u Budvi, nezadovoljne građane koji protestuju, nezadovoljnu turističku privredu, a poznato je da u turizmu nema zadovoljnog gosta, bez zadovoljnog domaćina. Vjerujemo da sve svi sjećaju perioda kada su Demokrate i Dragan Krapović upravljali gradom i kako su ovi problemi tretirani i rješavani tada, ali još važnije, kako su svi imali jednak tretman. Bez obzira koja su politička opcija, dakle zakoni i opštinski propisi su važili sa sve, bez izuzetka. Obećavamo i građanima i privredi rješavanje ovih problema, nakon izbora u oktrobru, jer će Demokrate ponovo voditi Budvu i ovoga puta u četvorogodišnje mandatu neće biti ne ondašnjeg OKG-a da opstruira taj proces, ali ni sadašnjeg OKG-a na čelu sa Carevićem i DF ekipom koji nemaju kapaciteta, znanja, ali ni političke volje i hrabrosti da donesu odluke koje treba donijeti da Budva ide naprijed i bude ono što je uvjek bila sinonim za turizam Crne Gore", zaključuju Demokrate Budva.

Bonus video: