DPS Tuzi: Još jedan primjer zloupotrebe od strane "eksperta" iz AA, i od Bratić se može gore djelovati

"Koliko tzv. "eksperti" iz Albanske alternative rade savjesno i odgovorno svoj posao, pokazuju djela"

6728 pregleda 10 komentar(a)
DPS, Foto: DPS
DPS, Foto: DPS

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Tuzi saopštio je danas da je "slučaj osobe koja živi u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), a prima platu kao zaposlena u školi u Tuzima, još jedan primjer zloupotrebe od strane "eksperta" iz Albanske alternative (AA)".

Grupa nezaposlenih učitelja i učiteljica optužila je direktora osnovne škole “Mahmut Lekić” u Tuzima Luiđa Dedvukaja da već godinama isplaćuje zarade zaposlenoj koja za sve to vrijeme živi na drugom kontinentu.

"Svjedočimo još jednoj u nizu zloupotrebi od strane eksperata iz Albanske alternative koji rukovode obrazovnim institucijama na teritoriji opštine Tuzi. Kada bismo htjeli uporediti učinak bivše ministarke Bratić sa učinkom sadašnjeg direktora osnovne škole u Tuzima, došli bi do zaključka da se čak i od Vesne Bratić može gore djelovati. Ipak, ne čude nas ovakvi postupci imajući u vidu da je baš ove eksperte u obrazovanju upravo na tim funkcijama zadržala "žena-četnik". Koliko tzv. "eksperti" iz Albanske alternative rade savjesno i odgovorno svoj posao, pokazuju djela. Nakon bivšeg direktora koji je takođe na toj funkciji imenovan ispred Albanske alternative, a koji je verbalno napao prosvjetnog inspektora sada imamo direktora koji zbog "političkog duga" na posljednjim lokalnim izborima, mora na platnom spisku škole zadržati ženu koja posljednjih nekoliko godina živi i radi u SAD", ističe se u saopštenju DPS Tuzi.

Oni su dodali da su sigurni da "ovakvo bahaćenje na račun građana i štetu ugleda škole, nažalost i na štetu prosvjetnih radnika koji godinama čekaju radno angažovanje, najviše šteti cjelokupnoj zajednici".

"Stoga i pozivamo nadležne institucije da se što hitnije pozabave sa ovim slučajem i ispitaju navode koji su danas i objavljeni u pojedinim medijima", zaključuje se u saopštenjU DPS Tuzi.

Bonus video: