Evropa sad: Ukoliko je Abazović preuzeo ingerencije SDT, da pohapsi koalicione partnere sa famoznog "spiska"

Iz Pokreta Evropa sad su poručili da ukoliko je tačna informacija, koju navodi premijer Abazović, da mu kriminalne grupe crtaju metu, očekuju brzu i efikasnu reakciju bezbjednosnih službi, kao i upoznavanje javnosti s rezultatima tih radnji

8476 pregleda 29 komentar(a)
Foto: Evropa sad
Foto: Evropa sad

Ukoliko je premijer Dritan Abazović preuzeo ingerencije Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), očekujemo da, za početak, pod hitno pohapsi sve one aktere korupcionaških afera, koje je i sam imao na famoznom "spisku", a koji su mu aktuelni koalicioni partneri, saopšteno je danas iz Pokreta Evropa sad.

Premijer Dritan Abazović je obavijestio čelnike javne i tajne policije da ga grupe bliske uhapšenom službeniku Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Petru Lazoviću i njegovom ocu Zoranu, bivšem visokom policijskom funkcioneru, targetiraju kao glavnog krivca za hapšenje i da planiraju neku vrstu odmazde.

"Crna Gora konačno mora postati zemlja vladavine prava, u kojoj se svi njeni građani, uključujući i najviše predstavnike vlasti, osjećaju sigurno, što je jedan od presudnih uslova za profesionalno i časno obavljanje poslova od državnog interesa, naročito ako se radi o borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, za šta se Evropa sad! snažno zalaže", ističe se u saopštenju Pokreta Evropa sad.

Oni su dodali da ukoliko je tačna informacija, koju navodi premijer Abazović, da mu kriminalne grupe crtaju metu, očekuju brzu i efikasnu reakciju bezbjednosnih službi, kao i upoznavanje javnosti s rezultatima tih radnji.

Poručili su da u tom smislu premijer ima njihovu punu podršku.

"No, u slučaju da navedene informacije nisu tačne, cijela situacija bi se svela na puki politički marketing i pokušaj da se pažnja javnosti skrene sa skandaloznih imenovanja u bezbjednosnom sektoru, u šta ne želimo da vjerujemo", zaključuje se u saopštenju Pokreta Evropa sad.

Bonus video: