Budvanska URA: Fokus na turizam, a ne kadrovska rješenja

"Jedino ispravno rješenje je da se do izbora ne bavimo kadrovskim rješenjima već isključivo komunalnim problemima, održivošću opštine i najvažnije privredne grane”, navode iz Ure

2964 pregleda 8 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Opštinski odbor URA Budva smatra da je za sjutrašnju sjednicu odbora povjerenika u dnevnom redu morao biti fokus na rješavanje aktuelnih problema ove turističke sezone.

“Jasno je da nesposobnost dojučerašnjih koalicionih partnera na liniji Demokrate-Carević dovelo do stanja koje danas imamo u Budvi, ali niko nema pravo da skreće fokus sa gorućih stvari od kojih ovaj grad najviše prihoduje, a to je turizam. Vidimo da neki žele staviti akcenat na personalna riješenja, za šta im mi u URA Budva nismo dali glas kada su glasali za predsjednika Opštine, inače prvog na listi dojučerašnjih partnera. Jedino ispravno rješenje je da se do izbora ne bavimo kadrovskim rješenjima već isključivo komunalnim problemima, održivošću opštine i najvažnije privredne grane”, navode iz Ure.

Komunalni problemi, kako su naveli, su nagomilani i mora se djelovati urgentno.

“Jezgru grada se mora vratiti status koji mu pripada u kulturološkom i ambijentalnom smislu. To znači koliko danas se treba riješiti raznih sadržaja i nelegalnih privremenih objekata koji tjeraju goste, a starograđanima vratiti pravo na dostojanstven život. Djelovanje mora biti usmjereo na rješavanje buke, čistoće u gradu ali i urednog snadbijevanja vodom i rješavanja problema kanalizacione mreže. Veliki problem su i dalje nepropisno parkirani automobili ali i nedostatak parking prostora, posebna tačka mora biti uklanjanje vašarišta od divljih privremenih objekata i raznih sadržaja koji svakim danom niču na šetalištu. Rješavanjem problema odnosno sanacije deponije na Brajićima se mora posvetiti posebna pažnja jer neprijatan miris i isparavanje sa tog lokaliteta stvara loš ambijent. Ovome se mora stati na kraj i bez odlaganja ga suzbiti, a za to je potrebno dati maksimalnu logistiku komunalnoj policiji i inspekciji kao i kadrovski ojačati njihovu službu”, piše u saopštenju.

Posao Odbora povjerenika, kako ističu, ne smije bit rješavanje pitanja za koja je potreban sistematski pristup.

“Već to treba da radi izvršna vlast proistekla iz rezultata izbora a ne trenutno tijelo koje nema mandat za ove teme. Jedna od takvih sistemskih stvari je i pitanje sporta i sportskih kolektiva. Mi smo više puta govorili o tome da je potrebno organizovati sekretarijat za sport, koji bi se bavio ovim pitanjima i dao konkretna sistematska rješenja. URA Budva će nastaviti da prati rad povjerenika do izbora i uvjek dati smjernice koje su u interesu građana i grada”, zaključuje se u saopštenju budvanske Ure.

Bonus video: