Ivanović povukao potpis sa "zakona o Zeti"

Nakon povlačenja potpisa Ivanovića, predlozi zakona su danas povučeni iz skupštinske procedure, ali ubrzo su ponovo upućeni Skupštini sa potpisima poslanika DPS-a, SDP-a i GP URA, dakle bez SNP-a

41305 pregleda 34 komentar(a)
Ivanović, Foto: Luka Zeković
Ivanović, Foto: Luka Zeković

Poslanik Socijalističke narodne partije (SNP) Dragan Ivanović povukao je potpis sa predloga izmjena i dopuna Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore i Zakona o Glavnom gradu, kojim je predviđeno formiranje opštine Zeta.

Predloge su krajem maja, pored Ivanovića, podnijeli Daliborka Pejović (DPS), Draginja Vuksanović Stanković (SDP), Miloš Konatar (URA) i Amer Smailović (BS).

Ivanović je u junu najavio da će povući potpis sa predloga, ako ne bude izrađena valjana studija koja će odgovarati građanima Zete, kao i valjana razgraničenja.

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević u ponedjeljak je na sjednici Skupštine pozvao Dragana Ivanovića da održi obećanje i povuče potpis sa Predloga izmjena Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore "inače će imati jasnu reakciju građana Zete", a dovodi u pitanje i glasanje o Sudskom savjetu.

Nakon povlačenja potpisa Ivanovića, predlozi zakona su danas povučeni iz skupštinske procedure, ali ubrzo su ponovo upućeni Skupštini sa potpisima poslanika DPS-a, SDP-a i GP URA, dakle bez SNP-a.

Uz Predloga izmjena i dopuna Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore dostavljena je i Studija opravdanosti teritorijalne promjene Opstine u okviru Glavnog grada-Golubovci izdvajanjem.

Autori studije su Nikola Milović, Mijat Jocović, Julija Cerović Smolović i Nikola Martinović.

Bonus video: