Koprivica: URI nije cilj deblokada pravosuđa, već lov u mutnom

Očigledno je taktika opstrukcije izbora ustavnih sudija, u režiji GP URA, kao i onih sa kojima imaju tajni dil, bila da se o svih 18 kandidata glasa na isti način - uzdržano, a sve u cilju propasti javnih konkursa"

3381 pregleda 11 komentar(a)
Koprivica, Foto: Luka Zeković
Koprivica, Foto: Luka Zeković

Poslanik i potpredsjednik Demokratske Crne Gore Momo Koprivica ocijenio je da Građanskom pokretu URA "cilj nije deblokada pravosuđa već lov u mutnom i po cijenu blokade i opstrukcije".

"Danas je na sjednici Ustavnog odbora do kraja razobličen GP URA. Tokom procesa prekrajanja izborne volje građana i formiranja 43. Vlade zajedno sa DPS-om, javno su proklamovali i snažno potencirali da je njihov, i cilj nove većine - deblokada pravosuđa i Ustavnog suda, kroz postizanje kvalifikovanih većina za imenovanja. Suprotno od onoga za šta su se javno zalagali i čime su obmanjivali građane, danas je URA na sjednici Ustavnog odbora bila uzdržana prilikom izjašnjavanja o svakom od 18 kandidata za sudije Ustavnog suda", naveo je Koprivica.

Dodao je da je GP URA uzdržavanjem od glasanja za kandidate za sudije Ustavnog suda, pokazala "da im nije cilj deblokada pravosuđa i institucija, već upravo suprotno kako bi i dalje lovili u mutnom, politički profitirali i preživljavali u politički neriješenim situacijama".

"No, stvari postaju mnogo jasnije. URI nije cilj deblokada pravosuđa, već lov u mutnom, pa i po cijenu totalne blokade i uz primjenu metoda opstrukcije. Nikoga uvažena gospoda iz GP URA ne mogu ubijediti da baš nijedan kandidat od njih 18, ne posjeduje potrebnu stručnost i ne zavrjeđuje njihov glas. Očigledno je taktika opstrukcije izbora ustavnih sudija, u režiji GP URA, kao i onih sa kojima imaju tajni dil, bila da se o svih 18 kandidata glasa na isti način- uzdržano, a sve u cilju propasti javnih konkursa. Tako su, kako GP URA, tako i oni koje su nazivali "Sorbonom", pokazali da su im priče o konstruktivnosti i deblokadi pravosuđa, krajnje manipulativne", zaključio je Koprivica.

Bonus video: