Ovo su nova kadrovska rješenja u Vladi

Maja Ćetković postavljena za vršiteljku dužnosti direktorice Uprave za zaštitu kulturnih dobara

8338 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Gov.me/Bojana Ćupić
Foto: Gov.me/Bojana Ćupić

Vlada Crne Gore je, na današnjoj sjednici razmotrila više kadrovskih pitanja.

Vlada je donijela Rješenje o prestanku mandata generalnog direktora Direktorata za međunarodnu saradnju u ranijem Ministarstvu pravde, ljudskih i manjinskih prava Sretena Jakića, kao i generalnog direktora Direktorata za izvršenje krivičnih sankcija u ranijem Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava Darka Bulatovića.

Vlada je donijela rješenje o određivanju Branimira Janjevića za vršioca dužnosti generalnog direktora Direktorata za međunarodnu pravosudnu saradnju u Ministarstvu pravde i o određivanju Stevana Brajuškovića za vršioca dužnosti generalnog direktora Direktorata za krivične sankcije i nadzor u Ministarstvu pravde.

Odlukom Vlade sa današnje sjednice donijeto je rješenje o prestanku mandata direkotra Uprave za ugljovodonike Marka Adžića.

Vlada je donijela i Rješenje da se Gazmend Cuca odredi za vršioca dužnosti sekretara Ministarstva ljudskih i manjinskih prava; da se Mersida Aljićević odredi za vršiteljku dužnosti generalne direktorice Direktorata za socijalnu i dječju zaštitu u Ministarstvu rada i socijalnog staranja; da se za vršiteljku dužnosti generalne direktorice Direktorata za informatiku i analitičko-statističke poslove u Ministarstvu rada i socijalnog staranja odredi Neda Ojdanić.

Takođe je donijela Rješenje da se Bogdan Fatić odredi za vršioca dužnosti direktor Uprave za ugljovodonike.

Za vršiteljku dužnosti generalne direktorice u Direktoratu za inovacije, otvorenost javne uprave i saradnju sa NVO u Ministarstvu javne uprave određena je Lidija Ljumović.

Za državnog sekretara u Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma imenovan je Armend Milla.

Vlada je predložila Skupštini Nacionalne turističke organizacije Crne Gore da razriješi članove Nadzornog odbora, predstavnike Vlade, Miloša Miškovića i Maju Mitrović, a da imenuju Jasnu Vujović i Miloša Medenicu.

Takođe je donijela Rješenje da se za državnog sekretara u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede imenuje Stevana Gajević; te donijela Rješenje o prestanku mandata generalnog direktora Direktorata za podsticanje i razvoj kulturno-umjetničkog stvaralaštva u ranijem Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta Andrije Radulovića.

Vlada je donijela Rješenje o prestanku mandata generalnog direktorg Direktorata za medije u ranijem Ministarstvu javne uprave, digitalnog društva i medija Neđeljka Rudovića; te donijela Rješenje o određivanju Neđeljka Rudovića za vršioca dužnosti generalnog direktora Direktorata za medije u Ministarstvu kulture i medija.

Takođe je donijela Rješenje o određivanju Dobrile Vlahović za vršiteljku dužnosti generalne direktorice Direktorata za kulturnu baštinu u Ministarstvu kulture i medija, te donijela Rješenje da se za vršiteljku dužnosti generalne direktorice Direktorata za kulturno-umjetničko stvaralaštvo u Ministarstvu kulture i medija odredi Milena Mijović Durutović.

Donijeto je Rješenje o prestanku vršenja dužnosti v.d. direktora Uprave za zaštitu kulturnih dobara Mladena Zagarčanina; te Rješenje određivanju Maje Ćetković za vršiteljku dužnosti direktorice Uprave za zaštitu kulturnih dobara.

Vlada je donijela Rješenje o prestanku vršenja dužnosti v.d. pomoćnika direktora Uprave za željeznice Milorada Nikića.

Donijeto je Rješenje o prestanku mandata generalne direktorice Direktorata za rad i zapošljavanje u ranijem Ministarstvu ekonomskog razvoja Jevrosime Pejović; te Rješenje o prestanku mandata generalnog direktora Direktorata za penzijsko i invalidsko osiguranje i boračku i invalidsku zaštitu u ranijem Ministarstvu finansija i socijalnog staranja Jova Pajovića.

Vlada je donijela Rješenje o određivanju Aleksandra Memčevića za vršioca dužnosti generalnog direktora Direktorata za rad u Ministarstvu rada i socijalnog staranja; te donijela Rješenje o razrješenju članova Upravnog odbora Fonda rada Jevrosime Pejović, Vuka Novakovića, Radmile Sekulić i Ranka Radonjića i imenovanju Vuka Novakovića, Zorana Ratkovića, Alberta Camaja i Nađe Pekićza nove članove.

Donijela je Rješenje o razrješenju predsjednice i člana Upravnog odbora JU "Centar za profesionalnu rehabilitaciju" Aleksandre Mugoše i Mensuda Grbovića i imenovanju Ramazana Lanikua za predsjednika i Ahmeda Hadžićaza člana Upravnog odbora.

Vlada je donijela Rješenje o razrješenju dužnosti direktorice Fonda za obeštećenje Đorđine Lakić, kao i Rješenje o imenovanju Elmira Kurtagića za direktora Fonda za obeštećenje.

Bonus video: