Paunović: Nacrt zakona o Skupštini trebalo bi da bude završen do 15. oktobra

podsjetila da Crna Gora do sada nije imala zakon o Skupštini, pa je način rada parlamenta i sve ostalo vezano za zakonodavnu vlast uređivao Poslovnik Skupštine

6841 pregleda 1 komentar(a)
Skupština Crne Gore, Foto: Boris Pejović
Skupština Crne Gore, Foto: Boris Pejović

Nacrt zakona o Skupštini trebalo bi da bude završen do 15. oktobra, nakon čega bi parlament o njemu vrlo brzo mogao da se izjasni, saopštila je koordinatorka radne grupe za izradu tog akta, poslanica Milosava Paunović (SNP).

Ona je na konferenciji za novinare kazala da je radna grupa danas održala prvi sastanak i da je okvirno dogovoren način rada i dinamika, kako bi se napravilo dobro zakonsko rješenje koje će u zakonodavnom sistemu zadržati dugo vremena.

"Imamo rok do 15. oktobra da napravimo Nacrt zakon a o skupštini, pokušaćemo da taj rok ispoštujemo. Nakon toga poslaćemo ga u dalju proceduru, svim odborima, poslaničkim klubovima koji će moći da djeluju amandmanski i nadam se da će poslije toga vrlo brzo ući u skupštinsku proceduru", rekla je Paunović.

Ona je podsjetila da Crna Gora do sada nije imala zakon o Skupštini, pa je način rada parlamenta i sve ostalo vezano za zakonodavnu vlast uređivao Poslovnik Skupštine.

"Naš cilj je da na neki način sve probleme na koje su nailazili ljudi koji su primjenjivali Poslovnik, pokušamo da riješimo na način da razgraničimo ta dva akta. Bavićemo se i drugim temama koje su jako bitne, ne bih ih elaborirala ovom prilikom, s obzirom na to da je tek početak", kazala je Paunović.

Ona je najavila da će rad radne grupe biti transparentan i dostupan svim medijima, zainteresovanim pojedincima i organizacijama koje će moje da daju predloge u pisanoj formi.

"Svaki predlog ćemo razmotriti i pokušati da napravimo jedno kvalitetno zakonsko rješenje. Apsolutno smo otvoreni za sve predloge i sugestije koje će doći sa bilo koje strane i da vrlo rado ćemo surađivati", rekla je Paunović.

Predsjednica Skupštine Danijela Đurović potpisala je 25. jula Zaključak o formiranju Radne grupe za izradu Nacrta zakona o Skupštini Crne Gore. Pored Paunović, članovi radne grupe su Suzana Pribilović (DPS), Predrag Bulatović (DF), Momo Koprivica (Demokrate), Branka Bošnjak (PzP), Božena Jelušić (URA), Suljo Mustafić (BS), Boris Mugoša (SD), Draginja Vuksanović Stanković (SDP) i Genci Nimanbegu (Forca).

Bonus video: