Abazović: Sjeverna Makedonija primjer da se za veliki cilj može žrtvovati mnogo

Abazović se zahvalio Trpkoskom na tome što je za vrijeme njegovog mandata saradnja između Crne Gore i Sjeverne Makedonije bila prijateljska, produktivna i sadržajna i istakao da će se tako nastaviti i ubuduće

5947 pregleda 3 komentar(a)
Trpkoski i Abazović, Foto: Gov.me
Trpkoski i Abazović, Foto: Gov.me

Sjeverna Makedonija je podnijela veliku žrtvu i svima može biti primjer kako se za veliki cilj može žrtvovati mnogo, kazao je crnogorski premijer Dritan Abazović.

Iz Kabineta premijera je saopšteno da je Abazović danas primio u oproštajnu posjetu ambasadora Sjeverne Makedonije u Crnoj Gori, Mihajla Trpkoskog.

“Sjeverna Makedonija veliki je prijatelj Crne Gore i zemlja sa kojom nemamo otvorenih pitanja”, rekao je Abazović.

On je toj državi čestitao na otpočinjanju pregovora sa Evropskom unijom (EU).

“Podnijeli ste veliku žrtvu i svima nama možete biti primjer kako se za veliki cilj može žrtvovati mnogo“, kazao je Abazović.

Abazović se zahvalio Trpkoskom na tome što je za vrijeme njegovog mandata saradnja između Crne Gore i Sjeverne Makedonije bila prijateljska, produktivna i sadržajna i istakao da će se tako nastaviti i ubuduće.

“Trpkoski je istakao želju da se obje države u dogledno vrijeme nađu u evropskoj porodici naroda”, kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, Trpkoski je rekao da Crnu Goru i Sjevernu Makedoniju veže dosta toga zajedničkog iz prošlosti.

“Još više zajedničkog imamo kada je riječ o našoj evropskoj budućnosti i ciljevima koji su nalaze pred obje države. Iako više neću biti ambasador u Crnoj Gori uvijek ću biti promoter dobrih i prijateljskih odnosa naše dvije države“, kazao je Trpkoski.

Abazović i Trpkoski su se saglasili da bi zajednička sjednica vlada Crne Gore i Sjeverne Makedonije bila kruna prijeteljstva i saradnje između dvije države.

Bonus video: