"Crna Gora ima punu podršku Italije da ostane na svom evropskom putu"

“Zajednička je izražena spremnost da se intenziviraju aktivnosti na izgradnji drugog podmorskog kabla, čime će Crna Gora postati energetski hub regiona”

4139 pregleda 2 komentar(a)
Marsela i Krivokapić, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Marsela i Krivokapić, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova

Crna Gora ima punu podršku Italije da ostane na svom evropskom putu, saopšteno je tokom razgovora crnogorskog ministra vanjskih poslova Ranka Krivokapića sa novoimenovanom ambasadorkom Italije u Crnoj Gori Andreinom Marselom.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore, Krivokapić i Marsel su se saglasili da dvije države nastavljaju sadržajnu saradnju i politički dijalog na visokom nivou.

“Tokom susreta je istaknuto da je za Italiju glavnu interes da Crna Gora ostane na evropskom putu, kao i da u tome imamo punu podršku italijanskih saveznika i prijatelja”, kaže se saopštenju.

Kako se dodaje, ocijenjeno je da bi, u domenu bilateralne saradnje, trebalo organizovati sastanak Mješovite komisije, u cilju povezivanja crnogorskih i italijanskih privrednika.

“Zajednička je izražena spremnost da se intenziviraju aktivnosti na izgradnji drugog podmorskog kabla, čime će Crna Gora postati energetski hub regiona”, rekli su iz Ministarstva.

Kako su dodali, sagovornici su ukazali na značaj dodatnog avio-povezivanja Podgorice i Rima.

“Krivokapić je prenio uvjerenje da će Italija iskoristiti momentum i biti snažnije prisutna na prostoru Zapadnog Balkana, uključujući Crnu Goru, imajući u vidu njihov politički i ekonomski značaj, kao i istorijske i kulturne veze naših zemalja”, rekli su iz Ministarstva.

Bonus video: