Mitrović predvodi DPS na lokalnim izborima u Budvi

Naime, Mitrović, rođena Nikšićanka, gdje je završila Filozofski fakultet, smjer istorija i geografija, tri decenije živi i radi u Budvi, gdje predaje u osnovnoj školi predmet istorija i geografija. U aprilu je jednoglasno izabrana za predsjednicu Alijanse žena DPS u Budvi, od kada je počela i njena politička karijera

29362 pregleda 78 komentar(a)
Foto: DPS Budva
Foto: DPS Budva

Profesorica istorija Dragana Mitrović predvodiće Demokratsku partiju socijalista na predstojećim lokalnim izborima u Budvi.

To je „Vijestima“ potvrđeno u ovoj najjačoj opozicionoj partiji u metropoli turizma .

Lider budvanskog DPS –a Milan Tičić zakazao je za ponedjeljak sjednicu Opštinski odbora, na kojoj će, kako je Vijestima potvrđeno, izvršni odbor predložiti Mitrović da bude nosilac liste na predstojećim, oktobarskim izborima.

Opštinski odbor treba da se izjasni o predlogu, ali sudeći koju popularnost Mitrović ima, DPS će prvi put u njegovoj istoriji u Budvi na izborima predvoditi žena i osoba koja nije mještanin/ ka.

Naime, Mitrović, rođena Nikšićanka, gdje je završila Filozofski fakultet, smjer istorija i geografija, tri decenije živi i radi u Budvi, gdje predaje u osnovnoj školi predmet istorija i geografija.

U aprilu je jednoglasno izabrana za predsjednicu Alijanse žena DPS u Budvi, od kada je počela i njena politička karijera.

Mitrović, inače dobitnica prestižne nagrade “Oktoih” 2016. godine za ostvarene izuzetne rezultate u oblasti vaspitanja i obrazovanja, do sada se nije bavila politikom.

Izbor Mitrović, po svemu sudeći za budvanski DPS je od velike važnosti, kako bi se partija oporavila nakon dva neuspjela izborna rezultata na izborima 2016. i 2020. od kada se partija preselila, poslije decenije vladanja Budvom u opozicione klupe.

Upravo predstojeći izbori za DPS u Budvi su najznačajniji, očekuje se da bi partija mogla sa novim kadrovskim rješenjima da vrati glasačko tijelo, zbog nezadovoljstva građana dvogodišnjim ratom koji bukti između vladajućih Demokrata i Demokratskog fronta.

Kako saznajemo na listi koju će predvoditi Mitrović biće sve “nova lica” , odnosno političkih kadrova koji su obilježili prethodne izborne poraze neće biti, što će DPS – u vratiti koaliconi kapacitet i omogućiti da sjedne za pregovarački sto o učešću u budućoj lokalnoj vlasti.

Bonus video: