Danilović: Vuković i manjinska vlada se plaše suda Zećana na izborima

"Umjesto da se neko izvini i odgovara zbog neustavnog odlaganja izbora sada se ide u novu avanturu. DPS to želi po svaku cijenu, a ostali partneri prate da ne bi rasrdili DPS koji im "daje snagu". To su sitne račundžije, kao i njihov neustavni gradonačelnik"

10114 pregleda 25 komentar(a)
Danilović, Foto: Boris Pejović
Danilović, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović saopštio je danas da se gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković i i manjinska vlada plaše suda Zećana na izborima.

"Ujedinjena Cena Gora podržava najavljeni protest građana Zete jer smatramo da je zaista nedopustivo na ovakav način odlučivati o budućnosti jedne lokalne zajednice. Ne radi se o dobijanju davno zasluženog statusa samostalne opštine nego o najjeftinijem pokušaju prljave trgovine kojom Zeta treba da dobije "ništa za sve". Ujedinjena odbacuje ovu vrstu brutalnih pazara kojima treba da se spriječe Zećani da glasaju o podgoričkoj vlasti koja ih je unazađivala godinama unazad", istakao je Danilović u saopštenju.

On je dodao da se pored toga predloženim izmjenana Zakona dobija veliko ništa za stanovnike Zete.

"Jasno je da se i gradonačelnik i manjinska vlada plaše suda Zećana na izborima. Umjesto da se neko izvini i odgovara zbog neustavnog odlaganja izbora sada se ide u novu avanturu. DPS to želi po svaku cijenu, a ostali partneri prate da ne bi rasrdili DPS koji im "daje snagu". To su sitne račundžije, kao i njihov neustavni gradonačelnik. Na kraju jedne demagoške političke karijere, a da nije ni počela, nakon što je postavljao spomenike i spomeničke ploče na svakom ćošku, Vuković završava otvaranjem, odnosno, otkrivanjem informativnih tabli po gradu", kazao je Danilović.

Po njegovim riječima, Vukovićeva zahvalnost prema Zeti je nemilosrdna.

"Jedini način da ponovo pobijedi na izborima je oduzimanje prava glasa ljudima kojima je ostao dužan. Kao intelektualac i kao stručnjak za međunarodnu i bezbjednosnu politiku doktorski se išuđavao nad činjenicom da je Belgija u NATO? Sada mu nije jasno zašto je Zeta tu? Treba mu pomoći kako bi konačno otkrio i putokaze za oba pravca, naravno, svečano. Važno je samo da Zećani sada ne glasaju, a 2023. će ih budžetski osamostaliti, ako budu poslušni? On ne razumije da je Zećanima malo da im se "podari" kusa Zeta, teritorijalno opljačkana i istorijski ponižena. Zećani traže samostalnu opštinu, a ne ozetak - shvatiće to gradonačelnik jer je nešto manje komplikovano od situacije u Belgiji", poručio je Danilović.

Bonus video: