DPS HN: Medicinski tehničari u Hitnoj pomoći na ivici izdržljivosti, vozilo na ivici ispravnosti...

"Da čitava priča o Hitnoj pomoći u Herceg Novom, prema informacijama sa kojima raspolažemo, bude još dramatičnija, potrudili su se vozači. Tako umjesto vozača zaposlenog u Hitnoj pomoći koji odlaskom na bolovanje sebi omogućava dodatnu zaradu, uz dobru volju Doma zdravlja angažuju se njihovi vozači"

5730 pregleda 7 komentar(a)
DPS, Foto: DPS
DPS, Foto: DPS

Medicinski tehničari u Hitnoj pomoći Herceg Novi su na ivici izdržljivosti zbog iscrpljujućih smjena i nedovoljnog broja, saopšteno je danas iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Herceg Novi.

"Posebna je tema vozni park sa kojim raspolaže Hitna pomoć u Herceg Novom. Često se svodi na jedno vozilo koje je na ivici ispravnosti, pa u slučaju potrebe, njegovo odsustvo onemogućava bilo kakvu terensku intervenciju osoblja. Da čitava priča o Hitnoj pomoći u Herceg Novom, prema informacijama sa kojima raspolažemo, bude još dramatičnija, potrudili su se vozači. Tako umjesto vozača zaposlenog u Hitnoj pomoći koji odlaskom na bolovanje sebi omogućava dodatnu zaradu, uz dobru volju Doma zdravlja angažuju se njihovi vozači", ističe se u saopštenju DPS Herceg Novi.

Oni su dodali da Hitna pomoć u Herceg Novom zaslužuje posebnu pažnju odgovornih u lokalnoj samoupravi.

"U nepokolebljivom i neposrednom nastupu prema rukovodstvu Hitne pomoći Crne Gore treba obezbijediti kvalitetan rad ove službe koja će stvarno pružati sigurnu zdravstvenu zaštitu građanima i gostima Herceg Novog kad im je njihova pomoć potrebna", piše u saopštenju.

Iz DPS Herceg Novi su naveli da zdravstvena zaštita građana mora biti prioritet svake ozbiljne vlasti.

"U Herceg Novom pitanje statusa bolnice Meljine i potreba za njenim uslugama građanima i gostima Herceg Novog sa pravom zaokupira pažnju. I dok primarna zdravstvena zaštita preko Doma zdravlja i ambulanti u većim mjesnim zajednicama čini odgovarajući napor da obezbijedi kvalitet potreba korisnika, to se ne može reći za Hitnu medicinsku pomoć", piše u saopštenju.

Poručili su da dok Hitna pomoć nije bila centralizovana na nivou države, Herceg Novi se mogao pohvaliti kvalitetnom Hitnom pomoći.

"Danas, nažalost, to ne možemo reći. Ljekari u Hitnoj pomoći rade u smjenama i po 48 sati, nema ih dovoljno pa često u noćnoj smjeni ostaje samo jedan čime se dovodi u rizik zdravlje pacijenata bilo da je potrebna intervencija na terenu, bilo da neko zatraži pomoć u prostorijama Hitne pomoći", piše u saopštenju DPS Herceg Novi.

Bonus video: