Opština Kotor: Bili smo pokrovitelji manifestacije, nismo učestvovali u odabiru programa

Kazali su da osuđuju svaki vid nacionalizma, ma sa koje strane dolazio, pa da će u budućem djelovanju sa organizatorima manifestacija na teritoriji cijele opštine "uraditi sve da ne dolazi do scena koje bi bilo koga mogle uvrijediti ili provocirati"

3805 pregleda 5 komentar(a)
Kotor (Ilustracija), Foto: Miljana Kljajić
Kotor (Ilustracija), Foto: Miljana Kljajić

Iz Opštine Kotor saopštili su da su sa lokalnom Turističkom organizacijom bili pokrovitelji, a ne organizatori manifestacije Dana pamidore, maslina i meda, te da nisu učestvovali u organizaciji, odabiru pratećeg programa ili kontroli gostiju i učesnika u ponašanju.

Iz Opštine su reagovali na navode opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Kotor da su lokalne vlasti Kotora i Budve tradicionalnu manifestaciju pretvorile u nacionalistički performans.

"Danas je DPS Kotor još jednom pokušao da obmane kotorsku i crnogorsku javnost izvrtanjem činjenica i namjerom da kotorsku upravu okarakteriše kao nacionalističku", navodi se u reagovanju Opštine.

Istakli su da ne žele da "prizemni pokušaji" dovedu do bilo kakvih sumnji, te da radi cjelokupne kotorske i crnogorske javnosti moraju iznijeti nekoliko činjenica.

"Opština Kotor i TO Kotor su bile pokrovitelji, a ne organizatori manifestacije “Dani pamidore, masline i meda”. Pokrovitelji smo organizacije koja afirmiše poljoprivredne proizvođače iz Grblja, manifestacije koja nije tradicionalna, kako kaže DPS, već se održava po drugi put, s obzirom da za njihovo vrijeme poljoprivredni proizvođači nisu imali ni subvencije, a kamo li sajam", navodi se u saopštenju.

Dodaju i da kao pokrovitelji nisu učestvovali u organizaciji, a još manje u odabiru pratećeg programa ili kontroli gostiju i učesnika u ponašanju.

Kazali su da osuđuju svaki vid nacionalizma, ma sa koje strane dolazio, pa da će u budućem djelovanju sa organizatorima manifestacija na teritoriji cijele opštine "uraditi sve da ne dolazi do scena koje bi bilo koga mogle uvrijediti ili provocirati".

"Gospodi autorima saopštenja DPS, poručujemo da umjesto što čekaju nekog pojedinca koji im može služiti za sitno politikantstvo, ponekad posjete manifestacije koje Opština i TO organizuju, kako bi se uvjerili da sve prolazi na najvećem mogućem nivou, uz učešće ogromne većine građana Kotora", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: