Mikić: Na vanrednoj sjednici Skupštine će se pokazati ko je za ulazak u EU

Prema njegovim riječima, sa izborom četiri ugledna pravnika će se kompletirati Sudski savjet i time ispuniti prva od tri glavne obaveze na putu evropskih integracija i zatvaranja pregovaračkog procesa

10061 pregleda 20 komentar(a)
Foto: GP URA
Foto: GP URA

Izvršni direktor Građanskog pokreta URA Zoran Mikić kazao je da će se na vanrednoj sjednici Skupštine pokazati ko je za ulazak Crne Gore u Evropsku uniju, a ko nije.

Mikić je to poručio u svom odgovoru poslaniku Demokratske Crne Gore i predsjedniku Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu Momu Koprivici koji je kazao da se sudije Ustavnog suda nisu izabrale jer Građanski pokret (GP) URA i Socijalistička narodna partija bježe od izbora.

Mikić je kazao da ne želi da od važnog, nacionalnog pitanja kakvo je izbor članova Sudskog savjeta, "pravimo dnevnopolitički rijaliti šou".

Prema njegovim riječima, sa izborom četiri ugledna pravnika - profesora Pravnog fakulteta Radoja Koraća i Nebojše Vučinić, kao i advokata Fikreta Kurgaša i Dragana Šoća - kompletirati Sudski savjet i time ispuniti prva od tri glavne obaveze na putu evropskih integracija i zatvaranja pregovaračkog procesa.

Crna Gora, kako kaže, ima veliku šansu koju mora iskoristiti i u tom pravcu očekuje podršku svih poslanika koji, makar i deklarativno, promovišu evropske politike.

"Dok su se neki bavili najnebitnijim stvarima u državi, drugi su rješavali najsloženije probleme u državi. Brzo ćemo sve vidjeti - ko je za EU, a ko za interese nekih drugih centara moći", zaključuje se u njegovom saopštenju.

Bonus video: