Bečić: 2018. je trenutak da se nakon istorijske smjene vlasti CG okrene ozbiljnim reformama

Predsjednik Demokrata je poručio da nema prekida bojkota Parlamenta dok se ne ispune više puta ponovljeni uslovi
84 pregleda 3 komentar(a)
Aleksa Bečić, Sortirios Atanasiu, Foto: Demokratska Crna Gora
Aleksa Bečić, Sortirios Atanasiu, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 07.10.2017. 11:29h

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić saopštio je da je 2018. godina trenutak da se, nakon istorijske smjene vlasti koja je skoro izvjesna, Crna Gora okrene ozbiljnim reformama na unutrašnjem - ekonomskom i socijalnom planu.

Kako je saopšteno iz Demokratske Crne Gore, Bečić se danas u sjedištu Demokrata u Podgorici sastao sa Sotiriosom Atanasiouom, ambasadorom Grčke u Crnoj Gori

"Demokrate nemaju gornjih granica kada je riječ o povjerenju građana, zato podrška Demokratama, iako izuzetno visoka i na današnji dan, u stalnom je porastu. Ono što me naročito raduje jeste što Demokrate imaju istu i ravnomjernu podršku u svakom kutku Crne Gore (i u Herceg Novom, i na Cetinju, i u Rožajama...), što je potvrda da smo uspjeli da ostvarimo jedan od osnovnih ciljeva koje smo postavili pri osnivanju - pomirenje građana u Crnoj Gori", rekao je Bečić.

Govoreći o jednom od ciljeva proklamovanih u Programu Demokrata, ulasku u EU, Bečić je ponovio stav da DPS ne može biti partner EU na tom putu, jer ova vlast nikada ne može da zatvori poglavlja 23, 24 i 27, koja se tiču vladavine prava, borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije i zaštite životne sredine.

"Naprotiv. To mogu samo ljudi koji su nezavisni od bilo kojih centara moći, nekompromitovani i čistih ruku. Demokrate su to na djelu pokazale u Budvi, Kotoru i Herceg Novom", rekao je Bečić.

Predsjednik Demokrata je poručio Atanasiuu da nema prekida bojkota Parlamenta dok se ne ispune više puta ponovljeni uslovi.

"Bojkot je bio posljedica, a ne uzrok krize i to je odgovor opozicije na sve prevare koje je DPS priredio nakon više pokušaja da se u posljednjih šest, sedam godina izađe iz duboke političke krize", kazao je Bečić.

Iz Demokratske Crne Gore je rečeno da je na sastanku bilo riječi i o dramatičnoj ekonomskoj situaciji u kojoj se nalazi Crna Gora.

"Markovićeve (premijer Crne Gore Duško Marković - prim. Vijesti online) priče o ekonomskom rastu su obične statitističke varke i ništa drugo. Kao neko ko uđe u 30 domova u Crnoj Gori dnevno, najbolje mogu da vidim koliko su mladi ljudi, ali i ostali građani apatični i nezadovoljni zbog socio-ekonomskog kolapsa u kojem se nalazimo, prvenstveno zahvaljujući trodecenijskoj politici vladajuće partije", rekao je Bečić.

U saopštenju Demokrata se dodaje i da se Bečić osvrnuo i na "očiglednu krizu koja vlada unutar DPS, gdje se sukobljava više struja, koje predstavljaju mafijaške klanove, a usljed koje je Vlada nestabilna, ministri podnose ostavke, i koja se reflektuje na mnoge državne institucije".

"Jedini normalan izlaz iz ovakve krize jesu novi izbori, ali fer, demokratski i slobodni, ne kao ovi do sada", zaključio je Bečić

U saopštenju Demokrata se zaključuje da su se Bečić i Atanasiu saglasili da će nastaviti dijalog i produbiti saradnju, na zadovoljstvo i u interesu građana i Crne Gore i Grčke.

Bonus video: