Đurović zakazala vanrednu sjednicu: O nepovjerenju Vladi 19. avgusta

Za izglasavanje nepovjerenja Vladi u Skupštini potrebna je većina ukupnog broja poslanika - 41 glas. To znači da će potpisnici Inicijative morati da traže podršku još najmanje pet poslanika

59791 pregleda 68 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Predsjednica Skupštine Danijela Đurović zakazala je za petak, 19. avgust, vanrednu sjednicu parlamenta na kojoj će se poslanici izjašnjavati o Inicijativi o nepovjerenju Vladi.

Sjednica šestog vanrednog zasjedanja u 2022. održaće se na zahtjev 36 poslanika Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokratske partije (SDP), Liberalne partije (LP), Socijaldemokrata (SD) i Demokratske unije Albanaca (DUA).

Za izglasavanje nepovjerenja Vladi u Skupštini potrebna je većina ukupnog broja poslanika - 41 glas. To znači da će potpisnici inicijative morati da traže podršku još najmanje pet poslanika.

Inicijativa je uslijedila nakon što su jutros premijer Dritan Abazović i patrijarh srpski Porfirije potpisali Temeljni ugovor između Vlade Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Te partije tvrde da je "ignorantskim postupanjem" Abazovića i stavljanjem odnosa sa SPC u prvi plan, došlo do nenadoknadivog gubitka vremena potrebnog za kvalitetno ispunjavanje obaveza iz evropske agende.

Bonus video: