Danilović: DPS predlaže nepovjerenje Vladi a moli Boga da se to ne desi, politički cirkus riješiti izborima

"Predlog DF da se vratimo pobjedničkoj većini od 30. avgusta 2020. zvuči tako lijepo i normalno ali je problem kako za to pridobiti URA i SNP? To svi znamo, zar ne? Oni i danas vladaju uz pomoć DPS-a koji je i drugi put spreman da ponudi podršku onome ko je lakom da prihvati, samo ovoga puta pod malo zahtjevnijim uslovima"

29282 pregleda 41 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović saopštio je da trenutni "politički cirkus" mogu riješiti samo izbori i odmjer snaga, dodajući da predlog Demokratskog fronta (DF) da se obnovi pobjednička većina 30. avgusta zvuči "tako lijepo i normalno" ali je, po njegovom mišljenju, problem kako za to pridobiti Građanski pokret URA i Socijalističku narodnu partiju (SNP), za koje kaže da i danas vladaju uz pomoć Demokratske partije socijalista (DPS).

Danilović je kazao da je DPS spreman da drugi put ponudi podršku "onome ko je lakom da prihvati, samo ovoga puta pod malo zahtjevnijim uslovima."

On navodi da je Ujedinjena Crna Gora bila i ostala protiv "ove nedostojne političke zavrzlame", ali i formiranja manjinske Vlade, kojom se, kako je kazao, ušlo u "vrtlog, ponižavanje i gaženje političkih pravila", kao i izigravanje volje birača od izbora održanih 30. avgusta 2020.

Partija na čijem je čelu je, kako navodi, bila protiv toga jer se u crnogorsku politiku moraju uvesti "pisana i poštovati nepisana pravila" ako, kako kaže, društvu "želimo političko i državno ozdravljenje."

"Tada, prije četiri mjeseca smo govorili da su skraćenje mandata Skupštini i vanredni izbori jedino časno rješenje. I zaista je tako. Pusti izgovori da treba pošto-poto tražiti dvotrećinsku ili tropetinsku većinu za otkočenje evro procesa pokazala se smiješnim razlogom. Čerupanje koje je nastalo tada još ne prestaje", poručuje Danilović.

Dodaje da u cijeloj priči "licemjerje DPS-a nema granica", jer, kako navodi, ta partija predlaže nepovjerenje Vladi, "a moli Boga da to ne prođe"

"Zašto? Pa zato što u međuvremenu hajdučki namješta svoje izlizane kadrove po dubini. Ipak, ako nepovjerenje Vladi dobije većinu onda Đukanović ima rezervni plan - dobija priliku da opet nekome da mandat za sastav treće vlade u samo dvije godine i ovoga puta bi se očigledno išlo na kupovinu jednog poslanika kako bi se napravila vlada od poraženih ili bi se ušlo u trgovinu sa nekim od poželjnih partnera koji su 30. avgusta 2020. bili na našoj strani", kazao je Danilović.

O, kako navodi, "dosljednosti Socijaldemokratske partije (SDP) ne treba trošiti riječi", dodajući da ta partija želi da sruši Vladu u kojoj su dva njihova ministra umjesto da podnesu ostavke.

"Čemu farsa kada se to rješava jednostavno - prosto napustite vladu koja je "postala veleizdajnička"! Iako se čini da je priča dovedena do kraja, vjerujem da je mislećim ljudima jasno kakva se prevara ponovo može skuvati. Da bismo to razobličili do kraja, trenutna opozicija, treba da zatraži vanrednu sjednicu Skupštine na kojoj će se glasati o skraćenju mandata parlamenta. UCG nema snagu da to sama pokrene ali smo spremni da to prvi podržimo", kazao je Danilović.

Danilović zaključuje da ako "uđemo u još jedan krug trgovanja i laganja to Crnu Goru može unazaditi i vratiti u brlog gori od ovoga."

Bonus video: