Krivokapić - Gerasimenko: Crna Gora spremna da nastavi da pruža pomoć Ukrajini

"Crna Gora u prethodnom periodu obezbijedila humanitarnu, finansijsku i vojnu pomoć Ukrajini, te da je prva zemlja regiona koja je vratila svoju ambasadorku u Kijev"

4265 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Foto: Ministarstvo vanjskih poslova

Šef crnogorske diplomatije Ranko Krivokapić sastao se sa novoimenovanim ambasadorom Ukrajine u Crnoj Gori Olegom Gerasimenkom.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, Krivokapić je Gerasimenku uz čestitke povodom stupanja na dužnost, poželio da se u Crnoj Gori osjeća "kao kod kuće".

"Sagovornici su ocijenili da Crna Gora i Ukrajina u kontinuitetu njeguju odlične i prijateljske odnose, te da razvijaju saradnju u mnogim oblastima. Na sastanku je prenijeta zahvalnost šefa ukrajinske diplomatije Dmitra Kulebe na pomoći Crne Gore toj zemlji, te ocijenjeno da Ukrajina visoko cijeni crnogorsku podršku", piše u saopštenju.

Krivokapić je, kako je saopšteno, prenio spremnost Crne Gore da nastavi da pruža pomoć Ukrajini, "podsjetivši da je Crna Gora u prethodnom periodu obezbijedila humanitarnu, finansijsku i vojnu pomoć Ukrajini, te da je prva zemlja regiona koja je vratila svoju ambasadorku u Kijev".

"Na toj liniji, Krivokapić je ponovio snažnu podršku Crne Gore ukrajinskoj nezavisnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu, kao i evropskoj budućnosti te zemlje, dodajući da sloboda Ukrajine predstavlja slobodu svih nas. Šef crnogorske diplomatije upoznao je ambasadora Gerasimenka sa inicijativom da se u crnogorskoj Prijestonici Cetinju, gdje od početka ruske agresije traju protesti podrške Ukrajini, jedna ulica preimenuje u čast ukrajinskih heroja", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: