Milačić: Zećani sami da odluče kada će Zeta biti samostalna opština

"Prava Crna Gora će u Parlamentu 16. avgusta glasati protiv ove inicijative i na taj način se suprotstaviti neviđenoj i skandaloznoj prevari i zloupotrebi Zete"

4681 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Prava Crna Gora
Foto: Prava Crna Gora

Zećani sami treba da odluče kada će Zeta biti samostalna opština, kazao je lider Prave Crne Gore Marko Milačić.

On je razgovarao sa predstavnicima odbora "Za spas Zete", a povodom inicijative za osamostaljivanje opštine Zeta.

"Situacija je takva da u Podgorici i drugim gradovima trenutno imamo vlast koja je samovoljno, kršeći Ustav, sebi produžila mandat. Po istom principu kršeći dostojanstvo većine mještana Zete predali su inicijativu za osamostaljenje Zete. Braneći Zetu, branimo Podgoricu i Crnu Goru, rekao je Milačić.

Dodao je da njegova partija pruža punu podršku odboru "Za spas Zete" i svim Zećanima kako u institucionalnoj tako i vaninstitucionalnoj borbi "protiv nesumnjivog pokušaja prevare".

"Prava Crna Gora će u Parlamentu 16. avgusta glasati protiv ove inicijative i na taj način se suprotstaviti neviđenoj i skandaloznoj prevari i zloupotrebi Zete", kazao je Milačić.

Predstavnici odbora "Za spas Zete", kako je saopšteno iz Prave Crne Gore, zahvalili su Milačiću na traženoj podršci u borbi za formiranje buduće opštine Zeta po mjeri Zećana.

Sastanku su ispred Prave Crne Gore, prisustvovali i predsjednik Odbora Prave Crne Gore Zeta Svetozar Ulićević i članovi odbora Prave Crne Gore Zeta Simon Popović i Saša Dobrović. Ispred odbora "Za spas Zete" sastanku su prisustvovali Milorad Aligrudić, Bojan Popović, Ljubiša Anđušić i Draško Boljević.

Bonus video: