URA: Zabrinjava vokabular Erakovića, za deblokadu pravosuđa potrebni su glasovi svih političkih subjekata

"Članovi DPS bi trebalo malo bolje da komuniciraju među sobom, prije nego izađu u javnost, jer bi ovakav lament nad neizglašavanjem 'krnjeg' Ustavnog suda trebalo da adresiraju prvo svom predsjedniku partije"

8930 pregleda 20 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Zbog međunarodne javnosti, koja je prinuđena da čita takve pamflete, kao i da objasnimo doktoru Jevtu Erakoviću kojem očigledno politika ne ide - za deblokadu pravosuđa i borbu protiv zarobljene države u koju nas je dovela njegova partija potrebni su nam glasovi svih političkih subjekata - i onih s kojima dijelimo spoljno političke prioritete i onih koji imaju drugačije prioritete u odnosu na EU integracije.

To je saopšteno iz Građanskog pokreta URA nakon što je ranije danas potpredsjednik i poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Jevto Eraković saopštio da je glas GP URA nedostajao da bi se izglasala rješenja za Ustavni sud.

Dodaju da "nakon javno deklarisanog stava svih političkih partija - jasno je bilo koji su koraci za dostizanje broja 54".

"Ne radi se o bilo kakvoj zavjeri, već o umijeću pregovaranja i komuniciranja jednih s drugima. Da je DPS umio i htio da nas izvuče iz blokade države, u koju smo zapali zbog njega, da se nije bavio nacionalizmom, krvnim zrncima i traženjem 'izdajnika' i 'neprijatelja' među sopstvenim građanima - imao je prilike da to uradi", naveli su iz URE.

Kako su istakli, ne postoji "evropskija" agenda od borbe za nezavisno sudstvo i pravosuđe.

"DPS je, nažalost, ubio slobodno pravosuđe. Za GP URA - polovična rješenja nikad nisu bila način rješavanja problema, pa tako i za Ustavni sud, jer znamo gdje su nas takva DPS rješenja dovela. U ćorsokak. Uostalom, članovi DPS bi trebalo malo bolje da komuniciraju među sobom, prije nego izađu u javnost, jer bi ovakav lament nad neizglašavanjem 'krnjeg' Ustavnog suda trebalo da adresiraju prvo svom predsjedniku partije - on je insistirao na paketu", dodaju u saopštenju.

Kako kažu "zabrinjava vokabular Jevta Erakovića, koji odiše ekstremizmom i teorijama zavjere, tražeći 'izdajnike i domaće neprijatelje'".

"URA napominje da su rješavanjem svih opterećujucih pitanja, pokrenula politički dijalog i uklonila svaku prepreku za izglašavanjem Ustavnog suda i Sudskog savjeta u punom kapacitetu. Uskoro će Crna Gora dobiti nezavisne institucije koje će osloboditi nasu državu iz kandži korupcije, praveći od nje istinsko građansko društvo u kom nema 'izdajnika' i 'patriota', a oni koji propagiraju nacionalizam biće politički prevaziđeni i na sreću - nepotrebni", zaključuju iz GP URA.

Bonus video: