Milačić: Istorija i politika će brzo opravdati teške odluke koje je rukovodstvo Rusije bilo prinuđeno da donese

"Milačić je potvrdio da će Prava Crna Gora uvjek stati u zaštitu konstruktivnih politika od rušilačkih kampanja u Crnoj Gori, a naročito ako su one uperene protiv Rusije"

6459 pregleda 50 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Prava Crna Gora
Sa sastanka, Foto: Prava Crna Gora

Istorija i politika će vrlo brzo opravdati sve teške odluke koje je rukovodstvo Ruske Federacije bilo prinuđeno da donese, uključujući i one u pogledu Ukrajine, saopštio je predsjednik Prave Crne Gore, Marko Milačić.

Iz Prave Crne Gore je saopšteno da je ambasador Rusije Vladislav Maslenikov posjetio prostorije te partije u Podgorici.

Dodaje se da je u razgovoru sa Milačićem, ambasador izrazio poštovanje prema svim političkim strukturama koje njeguju prijateljske odnose prema Rusiji.

"Ambasador je pozdravio stav Prave Crne Gore, koja nije podržala antirusku Rezoluciju u Skupštini Crne Gore. Milačić je potvrdio da će Prava Crna Gora uvjek stati u zaštitu konstruktivnih politika od rušilačkih kampanja u Crnoj Gori, a naročito ako su one uperene protiv Rusije. Milačić je potvrdio da je Prava Crna Gora mjesto gdje su dobrodošli svi predstavnici države Rusije, pa tako i Maslenikov, te da će Prava Crna Gora njegovati odnose sa svim državama i njihovim predstavnicima koji imaju dobronamjeran odnos prema Crnoj Gori i njenom narodu", piše u saopštenju Prave Crne Gore.

Iz te partije su kazali da je "Milačić posebno ukazao da su sve države i njihovi predstavnici podjednaki u legitimnim diplomatskim pravima da zastupaju svoje interese u Crnoj Gori, a naročito Ruska Federacija kao kontinuinuirani, vjekovni lider u istorijskim, kulturnim i ekonomskim investicijama u Crnu Goru".

"To pravo predstavnika Ruske Federacije u Crnoj Gori niko ne smije osporavati ni na političkom, ni na diplomatskom planu", piše u saopštenju.

Iz Prave Crne Gore su poučili i da se "Milačić zahvalio ambasadoru na veoma zavidnom stepenu njegovanja odnosa sa Pravom Crnom Gorom i na kraju ponovio da su vrata Prave Crne Gore kako za Njegovu ekselenciju gospodina Maslenikova, tako i za sve predstavnike Rusije, uvjek otvorena, bez obzira na sve privremene pritiske i negativne kampanje kako globalnog, tako nacionalnog i lokalnog tipa".

"Izrazio je jasno uvjerenje da će istorija i politika vrlo brzo opravdati sve teške odluke koje je rukovodstvo Ruske Federacije bilo prinuđeno da donese, uključujući i one u pogledu Ukrajine, te da će se budućnost međunarodnih odnosa odvijati u jednom širem, pravednijem i globalno bezbjednijem ambijentu za što je zaintersovan svaki normalan čovjek na zemaljskoj kugli", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: