Đurović: Pad Vlade značio bi vraćanje na staro i još deceniju praznog hoda sa vrlo negativnim ekonomskim posljedicama

Ekonomske posljedice u nadolazećoj krizi najavljenoj za jesen mogu biti ozbiljne i veoma negativne, a odgovornost svakog poslanika jeste da dobro sagleda u kakvom problemu može biti država bez vlade, napominje ministar

15632 pregleda 91 komentar(a)
Đurović, Foto: URA
Đurović, Foto: URA

Pad Vlade značio bi vraćanje na staro i još deceniju praznog hoda, sa vrlo negativnim ekonomskim posljedicama, poručio je potpredsjednik Građanskog pkoreta URA i ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović.

Ocijenio je da je Vlada u prvih stotinu dana postigla zavidne rezultate, a premijer Dritan Abazović pokazao hrabrost da donosi krupne odluke i rješava visedecenijske probleme. Svaka promjena takvog kursa politike bi, ističe Đurović, imala negativne posljedice na dalji razvoj i progres Crne Gore.

Stoga, kako je kazao, svaki poslanik koji 19. avgusta bude glasao za pad Vlade mora biti svjestan političkih i ekonomskih posljedica takve odluke.

"Svaki glas za pad vlade znači i ponovno vraćanje na staro i pitanja koja opterećuju društvo (kao što je Temeljni ugovor koji je sada stavljen ad acta) a Crna Gora nema vremena za čekanje i za još deceniju praznog hoda u kojoj bi se ponovo zbijali u nacionalne torove, prebrojavali i vraćali pogubnim balkanskim politikama", saopštio je Đurović.

Ekonomske posljedice u nadolazećoj krizi najavljenoj za jesen mogu biti ozbiljne i veoma negativne, a odgovornost svakog poslanika jeste da dobro sagleda u kakvom problemu može biti država bez vlade, napominje on.

Naglasio je da institucije države u tehničkom mandatu ne mogu odgovoriti problemima krize na pravi način.

"Mjera patriotizma jeste briga o građanima i evropski put države i ne želim da vjerujem da u parlamentu postoji bilo ko ko bi to doveo u pitanje zarad partijskog interesa. Odgovornost je pred svima", zaključuje Đurović.

Bonus video: