Pozvali Abazovića i predlagače zakona na razgovore o statusu Zete

"Zećani na ovaj način još jednom pokazuju spremnost da putem razgovora sa donosiocima odluka pronađu rješenje", navodi se u saopštenju

6363 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Odbor "Za spas Zete" apelovao je na predlagače zakona kojim je predviđeno izdvajanje Golubovaca kao posebne opštine - Građanski pokret URA, Demokratsku partiju socijalista, Socijaldemokratsku partiju i Bošnjačku stranku - da odgovore na nekoliko poslatih dopisa i održe sastanak sa predstavnicima tog odbora.

Pozvali su i premijera Dritana Abazovića da takođe uvaži, kako su kazali, njihove napore za održavanje razgovora na tu temu.

"U proteklom periodu, delegacija odbora 'Za spas Zete' je obavila razgovore sa predstavnicima političkih partija, i to sa predstavnicima: Demokrata, Demokratskog fronta, Prave Crne Gore i Pokreta za promjene. Zaključke sa svih sastanaka možemo sumirati ukratko - od navedenih političkih subjekata imamo punu podršku, kako institucionalnu, tako i vaninstitucionalnu", navodi se u saopštenju.

Dodatno je, kako su kazali, od predstavnika Socijaldemokrata dobijen odgovor da je za njih prihvatljivo sve što je prihvatljivo za predlagače zakona, "čime su se ogradili od razgovora na ovu temu".

Od predstavnika Socijalističke narodne partije se, kako su kazali iz odbora "Za spas Zete", očekuje informacija za održavanje sastanka u narednih par dana.

"Ovim putem apelujemo na predlagače zakona (URA, DPS, SDP i BS), da odgovore na nekoliko poslatih dopisa, i održe sastanak sa predstavnicima odbora 'Za spas Zete'. Sigurni smo da bi konstruktivan dijalog doprinio unapređenju navedenog predloga zakona, a sve u cilju uvažavanja mišljenja građana čiji se status pokušava riješiti. Apelujemo i na premijera Abazovića, da takođe uvaži naše napore za održavanje razgovora na ovu temu. Zećani na ovaj način još jednom pokazuju spremnost da putem razgovora sa donosiocima odluka pronađu rješenje, dok predstavnici pomenutih političkih partija svojom pasivnošću pokazuju jedan nedemokratski i neakademski odnos prema zajednici koju predstavljaju, što u krajnjem daje odgovor na pitanje čije interese oni prioritetno zastupaju", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: